Friday, April 27, 2012

SAIFUDDIN MEROYAN KERANA ANWAR TANGGUNG RISIKO BERATSiapakah orang Malaysia YANG BERKECUALI yang tidak sokongan kerajaan atau sokong pembangkang?

Dalam agama bolehlah kita cari Atheist – yang tidak BERTUHAN.

MAKIN GILA sekarang pemimpin Pakatan Rakyat ini, khususnya Setiausaha Agong PKR, , Datuk Saifuddin Nasution Ismail. Atau memang mereka semua ini dah MEROYAN dan tidak ada agenda lain selain MENAWAN Putrajaya?

Atau ada pihak-pihak mula mula menekan mereka agar pelaburan besar, khususnya kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan beberapa rakannya, mungkin kepada Saifuddin sendiri selama ini dapat dikembalikan segera? 

Sebelum ini tidak pernah berlaku sampai cabar Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz dan timbalannya, Mohd Yusof dan Datuk Wira Wan Ahmad Wan Omar untuk menafikan mereka bukan ahli Umno bagi membuktikan benar-benar berkecuali, dah perbuatan melampau.

Apakah kalau ahli parti pembangkang duduk di kerusi itu baru adil atau berkecuali? Atau jempat orang luar khususnya dari negara-negara yang menjadi kegemaran pembangkang baru SPR berkecuali? 

Saifuddin berkata, pada dasarnya mana-mana ahli panel SPR sepatutnya tidak menganggotai parti politik supaya mereka kelihatan berkecuali dan dapat bertindak tanpa condong kepada mana-mana pihak.

Sehubungan itu kata Saifuddin, beliau mempunyai bukti kukuh mengenai keanggotaan mereka dalam Umno - parti teras Barisan Nasional (BN).

Saya tahu Aziz ahli Umno, cawangan mana, nombor ahli Umno. Satu-satu SPR di dunia, ketua dan timbalannya secara rasmi menjadi ahli politik yang bertanding dalam pili¬han raya. “Mereka patut lepaslah (keahlian dalam Umno), jangan ada sekelumit prejudis dan prasangka bahawa SPR ini berpihak kepada mana-mana parti politik,” katanya. “Saya juga ada maklumat di mana cawangan mana Tan Sri Aziz dan timbalannya (Wan Ahmad) menjadi ahli (Umno),” kata beliau dalam satu temu bual eksklusif dengan Sinar Harian di pejabatnya, semalam.

Masalahnya apa? Kalau pembangkang menang pilihan raya, apakah pembangkang akan meletakkan orang UMNO atau parti komponen lain di jawatan itu?

Hari ini bangkit soal orang di SPR, bagaimana esok kalau timbul pula kes pembahagian biasiswa dan sebagainya?

Persoalannya tidak bolehkan kakitangan kerajaan menjadi ahli parti politik?

Malah pemimpin PKR itu minta mereka menafikan yang mereka bukan ahli Umno. Kalau tidak ugut mahu dedahnya. Jika tidak, saya akan dedahkan di cawangan mana mereka menjadi ahli Umno.

 Saifuddin berkata, kedua-dua Abdul Aziz dan Wan Ahmad seharusnya telah meletakkan jawatan dalam parti sebaik sahaja dilantik ke jawatan penting agensi pengendali pilihan raya itu.

Kenapakah Saifuddin sanggup melakukanTUDUHAN JAHAT seperti ini kepada penjawat awam? Kenapa beliau mahu MENYEKAT penjawat awam melakukan tugas mulia mereka?

Gambaran sebenar pakatan pembangkang sekarang ialah ia akan melakukan apa sahaja untuk menang kerana jika pakatan pembangkang kalah kali ini, Anwar akan menanggung RISIKO BESAR. 

Risiko apa? Kita lihatlah nanti kerana Ketua Pembangkang ini berkiblatkan politiknya kepada Barat termasuk Yahudi.

No comments:

Post a Comment