Thursday, July 8, 2010

FITNAH & BOHONG UNTUK TUMBANGKAN BN

Hmm...bacalah sendiri.

Apa jenis pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebenarnya? Apakah hidup mereka penuh kebohongan, menipu dan menjatuhkan orang lain untuk dipijak dan mendapat kuasa?

Apakah cara itu halal dalam politik yang dikatakan berteraskan Islam dan orang Malaysia?
Apakah orang Malaysia tidak berbudaya dan beragama?

Siapa di sebalik ini semua kalau bukan orang yang meroyan mahu jadi Perdana Menteri?

Siapa mahu menjadi Perdana Menteri di Malaysia hari ini selain daripada pemimpin Barisan Nasional (BN) yang menjadi majoriti di Parlimen?

Bukankah Datuk Seri Anwar Ibrahim yang 24 jam, 7 hari seminggu dan 256 hari setahun meroyan mahu menjadi Perdana Menteri?

Sungguh menjijik dan memalukan apabila taktik mengalahkan BN dilakukan dengan cara berbohong, rosak peribadi orang, memfitnah dan pelbagai cara yang tidak beretika lain.

Pendedahan oleh Ahli Parlimen (MP) Bebas, Zulkifli Noordin di Dewan Rakyat semalam menyedih dan memalukan kita kerana yang melakukannya ialah orang Melayu dan mengaku Islam.

Jenis Melayu dan Islam apakah mereka ini? Yang bersekongkol dengan kumpulan ini, khususnya dari PAS pun tumpang sekaki!

Di Dewan Rakyat semalam mendakwa bahawa beliau disuruh melakukan bermacam pembohongan semasa menyertai pembangkang dalam strategi mereka untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN).

"Saya terpaksa akui sememangnya itu strategi, dan saya sendiri pernah terlibat,” kata MP Kulim-Bandar Baharu itu ketika membahaskan Rang Undang-Undang Mahkamah Rendah (Pindaan) 2010 di Dewan Rakyat.

Beliau menjawab pertanyaan Datuk Abdul Rahman Dahlan (BN-Kota Belud) sama ada tindakan pembangkang menyerang kehakiman, polis, istana dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dengan pelbagai tuduhan merupakan strategi pembangkang bagi melumpuhkan kerajaan BN.

"Memang mana-mana pembangkang pun tugasnya nak jatuhkan kerajaan, nak ambil alih kerajaan. Cara itu yang tak kena, yang kita persoal ialah etika. Takkan sampai kita hancurkan nama orang, rosakkan peribadi orang.

"Saya akui memang itu disuruh tetapi akhirnya kita sedar, benda ini tak betul dan perlu diperbetulkan sebab yang nak jawab depan Allah. Saya akui memang itu strategi sebenarnya,” tambahnya.

Zulkifli sebelum itu berkata, beliau disuruh menggunakan strategi tersebut sejak zaman reformasi pada tahun 1998.

"Contoh, saya buat cerita mengenai kena racun arsenik. Saya antara orang terdepan yang bawa isu arsenik,” katanya merujuk kepada dakwaan kononnya Datuk Seri Awnar Ibrahim diberi racun tersebut semasa dalam tahanan ketika itu.

Menjawab soalan Datuk Johari Abdul (PKR-Sungai Petani) yang bangun mencelah bahawa Zulkifli sendiri pernah memaki hamun hakim dalam ceramahnya sebelum ini, katanya, beliau telah mengambil inisiatif memohon maaf dengan mereka yang terbabit.

"Memang kita dulu diajar maki hamun, caci orang, tuduh orang, semua orang tak betul, hina orang dengan label macam-macam,” katanya.
Zulkifli selanjutnya berkata, contoh strategi pembangkang yang dapat dilihat ialah dalam isu yang mengaitkan APCO di negara ini dengan Yahudi.

"Tengok bagaimana putar belit isu APCO ini. Saya tak pernah nak cakap isu APCO ini, (tapi) orang dah tanya pendirian saya tentang isu APCO. Dia katakan APCO masuk ke Malaysia, masuk ke Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman, menguasai sistem komunikasi, APCO telah begini, APCO begitu.”

"Yang dia tak beritahu dengan rakyat, APCO yang pergi ke PDRM ini dengan APCO Worldwide adalah dua perkara berbeza. Kalau tengok APCO ini yang dikatakan masuk dalam sistem komunikasi PDRM dikaitkan dengan APCO Worldwide, APCO Worldwide bukan APCO,” katanya.