Wednesday, January 25, 2012

SAKIT KENA CERCA AKIBAT 'TUDUHAN' KEPADA ORANG YANG KITA SAYANGI...


Apakah caranya untuk kita memerangi ‘fitnah’ dan tuduhan liar terhadap isteri Perdana Menteri yang dikatakan berbelanja sakan di Australia, baru-baru ini?

Atau apakah kita perlu berdiam diri dan dengan cara itu ‘orang ramai’ atau rakyat akan melupakannya. MELUPAKANNYA?

Atau apakah kita perlu menjawab tetapi hanya dengan 'tembak-tembak' berbekalkan peluru kosong?

Yang ada peluru mungkin mereka yang di keliling Perdana Menteri dan isterinya atau yang dibekalkan peluru. Dan yang tiada peluru wajar berdiam diri melihat isteri Perdana Menteri diserang?

Dan tiga hari Rosmah dituduh sedemikian, namun tiada pun reaksi daripada Pejabat Perdana Menteri atau orang di sekelilinnya?

Apakah berita itu BENAR BELAKA dan TIADA YANG TIDAK BENAR?

Menurut Malaysiakini , kolumnis Sydney Morning Herald Andrew Hornery mempertahankan dakwaannya bahawa isteri perdana menteri Rosmah Mansor membelanjakan lebih RM300,000 semasa lawatannya ke Australia.

"FLOM (wanita pertama Malaysia) dakwa saya membesar-besarkan secara liar lawatan sambil membeli-belahnya di Sydney? Saya tetap pertahankan setiap kata-kata saya. Sumber saya amat kukuh," kata Hornery dalam Twitternya kira-kira sejam lalu. Isteri Datuk Seri Najib Razak semalam menyangkal dakwaan Hornery yang dibuat dalam seksyen 'Private Sydney' harian itu dengan menyifatkannya sebagai "karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar", kata Hornery.

Selain perbelanjaan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik, Hornery juga mendakwa Rosmah dan suami menginap di emper (penthouse) bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan pereka fesyen ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

Tolonglah katakan atau bertindak sesuatu agar rakyat yang sayangkan Perdana Menteri, UMNO dan Barisan Nasional tidak tertekan dan ada peluru untuk menembak balik.


Sakit apabila kita turut dicerca akibat 'tuduhan' kepada orang yang ada mengena dengan kita tetapi dibiarkan tidak berjawab atau sengaja tidak mahu menjawab!