Wednesday, April 18, 2012

SIAPA MENTERI YANG KAYA DAN HADIAHKAN ARTIS SEKSI RM1.5 JUTA?


Ini menteri mana pula buat hal ni,  sampai SANGGUP memberI wang tunai sebanyak RM1.5 juta kepada seorang artis yang terkenal dengan imej seksi hanya dalam tempoh empat bulan.

Selain itu ARTIS berkenaan juga dikatakan memiliki tiga kereta mewah seperti BMW, toyota Harrier, dan porsche juga sebuah rumah bernilai jutaan ringgit.

Entahlah, makin dekat pilihan raya, makin banyak pula yang terdedah dan terbongkar!

Dakwaan oleh Ahli Parlimen Ampang Zuraida Kamarudin hari ini tidak boleh didiamkan begitu sahaja. Ia membabitkan maruah kerajaan dan parti dan pendedahan itu dibuat di Parlimen.

Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Najib yang juga Perdana Menteri perlu menyiasat apakah dakwaan Zauraida itu benar atau sebaliknya.

Menurut Zuraida: “… transaksi wang yang telah berlaku dalam tempoh empat bulan antara Oktober 2011 hingga Januari 2012, di mana pada Oktober sebanyak dua transaksi dibuat dengan jumlah RM36,000 dan RM22,000. Bukan itu sahaja pada November 2011 pula sebanyak RM112,000, Disember sebanyak RM330,000 dan Januari tahun ini sebanyak RM510,000 telah dimasukkan ke dalam akaun peribadi artis terbabit. 

"Jadi kalau saya jumlahkan lebih kurang RM1.5 juta di masukkan ke akaun artis berkenaan dalam tempoh empat bulan," dedahnya dalam sidang media di lobi parlimen hari ini bersama-sama Ahli Parlimen Lembah Pantai, Ahli Parlimen Subang dan artis Dayangku Intan yang baru menyertai PKR.

Walaupun dakwaan ini menyebut mengenai pemberian wang tunai sebanyak RM1.5 juta lebih kepada kemungkinan skandal dan punca kewangan menteri berkenaan yang begitu ‘mewah’, hakikatnya ia mencemar dan mejatuhkan maruah Kabinet, parti dan kerajaan jika benar kejadian itu berlaku!

Zuraida tidak mahu mengambil tahu hubungan intim dan peribadi menteri terbabit dengan seorang artis itu (memang pemimpin PKR tidak suka ambil tahun benda-benda macam ini kerana ia perkara biasa dalam PKR) , tetapi apa yang perlu ditekankan adalah dari mana menteri berkenaan memperoleh wang sebanyak itu berdasarkan transaksi kepada artis tersebut.

Zuraida mendedahkan maklumat itu berdasarkan laporan polis yang telah dibuat oleh pemandu peribadi artis terbabi ekoran tindakan artis tersebut yang membuat laporan polis menuduh beliau melarikan duitnya RM200,000 pada 3 Mac lalu.

Di dalam laporan polis yang dibuat pada 13 Mac lepas, pemandu itu mendakwa artis berkenaan telah membuat laporan palsu terhadapnya kononya beliau melarikan wang itu.

Justeru, Zuraidah meminta menteri berkenaan menjawab persoalan yang beliau bangkitkan itu. "Daripada sumber mana beliau peroleh wang tunai berjuta ringgit, dan sebagai seorang menteri beliau bertanggungjawab kepada rakyat Malaysia dan harus jelaskan dari mana sumber beliau," katanya.

Baik selesaikan segera isu ini. 

Atau jika tidak benar SAMAN saja.. 

Persoalannya ialah apakah akan ada lagi ‘lembu korban’ selepas Shahrizat Abu Jalil?