Monday, February 6, 2012

SATU KERAJAAN NEGERI NAK SIASAT HANYA KERANA SATU 'BATANG'

Aii..ini dah kes berat.

Khalid Ibrahim mula terasa nak terkecing. Tak boleh duduk diam. Jika benar 'batang' yang ditangkap itu memang ada kaitan dengan ahli politik PKR, berat dan malu besar Kerajaan Selangor.

Tapi tak apa boleh pergi Kelantan, Nik Aziz Nik Mat boleh tolong bersihkan Eli Wong sekali lagi.

Mudah saja bersih dosa, jumpa Musyridul Am PAS, akan gugurkan segala 'kejahatan' dan akan bersihlah diri seseorang.

Pelik sungguh, sampai satu kerajaan negeri mahu siasat satu 'batang' gara-gara ada kaitan dengan Eli Wong (Elizabeth Wong).

Apa pula nak pandang serius. Sebelum ini ketika kes gambar bogel Eli Wong tidak serius ke? Sampai kena tahan baru nak pandang serius.

Untuk membersihkan Eli Wong dibuat repot polis supaya tangkap orang yang ambil atau sebar gambar, sedangkan yang ada dalam gambar itu bersih.

Macam cerita video itulah, yang ditekan dan cuba dipersalahkan yang ambil dan mengedar video tetapi pelaku BEBAS dan 'BERMARUAH LAGI'.

Apa mainan politik PKR selepas ni?

Bagus juga rakan blogger mainkan isu ini. Biar panas sikit...

Cucu Tok Wan kata PKR Selangor dah kelam-kabut bila (bekas) kekasih Eli Wong ditahan oleh pihak berkuasa Indonesia kerana memalsukan dokumen perjalanan dan pengenalan diri. Selama ini mereka fikir, Indonesia menjadi tempat paling selamat untuk menyelamatkan diri.

Tindakan yang dilakukan oleh pihak berkuasa Indonesia memberikan satu gambaran penting kepada PKR. Setelah bertahun-tahun Anwar Ibrahim mempromosikanhttp://www.blogger.com/img/blank.gif diri sebagai DEWA PENYELAMAT Indonesia yang memperkenalkan REFORMASI, kini penangkapan kekasih Elizabeth Wong yang juga merupakan ahli PKR, memberikan yang cukup besar bahawa Indonesia bukanlah tempat terbaik untuk PKR jadikan sarang lagi.

Apabila Khalid Ibrahim menyatakan kerajaan negeri Selangor akan membantu kekasih Elizabeth Wong bermakna wang cukai rakyat Selangor akan digunakan untuk menyenangkan hati Elizabeth Wong.

Kata Gelombang Wangsa Maju pula, mempersoalkan, "Apa perlu kerajaan negeri mahu membawa perkara ini ke Mesyuarat Biro Politik PKR pada Rabu ini? Melainkan jika semakin kuat fakta ahli PKR yang ditangkap itu adalah Hilmi Malik.

"Pada GWM, mesyuarat PKR Rabu ini hanya untuk membuat 'grouping damage control', siapa yang bakal dikapan dan dikuburkan sebelum pilihanraya umum nanti.

Strategi perlu disusun kembali kerana isu ini akan memberi 'domino effect' kepada pembuat keputusan yang mengarahkan Hilmi Malik bermastautin di Indonesia.

Elizabeth Wong pasti sukar untuk tidur dan melelapkan mata seminggu dua ini ... Jantan kabaret punya pasal, karier politik semakin hancur!"

Apapun, yang pasti, Kerajaan negeri Selangor memandang serius berita penahanan lelaki yang didakwa bekas teman lelaki kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Lanjan, Elizabeth Wong.

Malah pihak kerajaan negeri juga akan meneliti tindakan susulan sekiranya lelaki berkenaan ada hubung kait dengan individu yang menjadi buruan polis berhubung penyebaran gambar separuh bogel Elizabeth yang juga Exco kerajaan negeri Selangor itu di Internet pada 2009.

"Kerajaan negeri akan meneliti laporan yang dibangkitkan media dan akan membuat tindakan susulan jika ia memberi implikasi kepada kerajaan, pemimpin dan pentadbiran negeri Selangor.

"Perkara ini juga akan dibawa ke mesyuarat Biro Politik PKR pada Rabu ini dan sebarang keputusan akan diumumkan kepada rakyat dengan kadar segera," kata Sekretariat Akhbar, Pejabat Menteri Besar Selangor menerusi kenyataan di Shah Alam, semalam.

Portal berita detiknews.com dari Indonesia menyiarkan laporan penahanan seorang lelaki warga Malaysia yang dikenali sebagai Azmin Heli oleh Jabatan Imigresen negara itu pada Jumaat lalu di Batam kerana memiliki pasport palsu.

Hasil pemeriksaan pihak imigresen, Azmin mengaku berasal dari Kuala Lumpur yang lahir pada 27 Mei 1975 dan beralamat di Jalan 4H, Ampang Selangor.

Berita itu juga menyebut bahawa Azmin yang memasuki Indonesia sejak 15 Februari 2009 menggunakan pasport Malaysia ini mengaku dibiayai keluarganya di negara ini dan PKR sepanjang berada di negara itu.

Pada 2009, negara digemparkan dengan kontroversi penyebaran gambar separuh bogel Elizabeth oleh bekas teman lelakinya sendiri yang dikenali sebagai Hilmi Malek.

Bagaimanapun Hilmi gagal dikesan pihak berkuasa walaupun waran tangkap terhadapnya dikeluarkan pihak polis.

Gambar separuh bogel itu dikata dirakamkan ketika Elizabeth sedang tidur di sofa kediamannya.

Bagaimanapun selepas terbongkar kontroversi itu, Hilmi dikatakan tidak pulang ke rumahnya di Ampang, dekat sini.

Tidak tahulah bagaimana kerajaan Selangor akan spin penangkapan Hilmi selepas ini.

Yang penting imej kerajaan Selangor tercemar sudah dan PKR parti kaya yang boleh letakkan sesiapa sahaja di luar negara.

'BATANG ELI WONG' TERTANGKAP DI BATAM...APA PKR SURUH DIA BUAT DI SANA?

Rakan blogger KLPos dan GWM jangan main-main. Sekarang musim saman menyaman.

Kedua-duanya memainkan isu ‘Balak Eli Wong’ tertangkap di Batam? Hai apa 'penyedap Eli Wong' buat di sana?

Atau ada kerja memuaskan sesiapa yang dilakukan oleh 'balak' ini? Habis yang di sini tak teringin ke?

Hebat sungguh orang ini, tinggal di Batam. Siapa menyara dia?

Tapi heran juga, kenapa di Batam? Kenapa tidak di London atau Australia? Menurut satu laporan dia terpaksa tinggal di Batam kerana diancam akan ditangkap jika tinggal di Malaysia.

Siapa pula ancam dia? Hai orang UMNO tak minat dengan 'batang' seperti ini.

Persoalannya siapa bayar dia tinggal di sana? Katanya, keluarga dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) membiayainya di sana.

Tapi siapa balak ini? Hero sangatkah dia?

Menurut KLPos, dari hasil pemeriksaan, rakyat Malaysia ini dikenali sebagai Azmin Heli yang berasal dari Kuala Lumpur yang lahir pada 27 Mei 1975.

Azman Heli ini beralamat Jalan 4H, Ampang Selangor 68000 Malaysia.

Beliau juga turut dikatakan sebagai salah seorang ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Malaysia sewaktu disoal siasat.

Malah GWM yang membawa berita ‘HOT NEWS ... Boyfriend Eli Wong Bogel SUDAH DITANGKAP DI INDONESIA!’ yakin ahli PKR yang ditangkap memiliki paspot palsu ini adalah Helmi Malik, boyfriend Eli Bogel yang telah lama lari meninggalkan Malaysia dan menetap di Indonesia.

Yang menariknya, segala perbelanjaan menetap di Indonesia ditanggung oleh PKR! PKR perlu menjawab dakwaan ini secepat mungkin.

Rahsia dan kegiatan apa yang dilakukan mamat ni sehingga ditanggung kehidupannya di Indonesia ...

Hebat! Kempunanlah sesiapa yang mengharapkan perkhidmatan 'batang' ini di sini.

Cuma yang tak sedap sikit, selama ini PATI Indonesia atau Bangladesh yang buat kerja menipu pasport atau benda-benda seperti ini.

Matilah kita kalau PKR perintah, dia bijak melakukan kerja seperti ini.

PKR atau Eli Wong kena jawab dakwaan ini!

Baca dari sumber