Tuesday, October 4, 2011

SAKSI MISTERI - "SI PEMBANCUH KOPI" MEMANG BENCI ANWAR!

Dia anggap Anwar munafik. Dia benci Anwar. Tapi dia kerja dengan Anwar?

Inilah keterangan saksi yang dianggap ‘misteri’ semalam.

Bekas rakan seuniversiti Mohd Saiful Bukhari Azlan memberitahu Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur hari ini, bahawa Saiful mempunyai perasaan anti terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang disifatkannya sebagai seorang munafik.

Saksi berkenaan, Mohd Najwan Ali, 26, (gambar kiri) berkata sikap tidak suka kepada Anwar telah ditunjukkan oleh Mohd Saiful semasa mereka sama-sama menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi swasta di Bangi, dekat sini pada tahun 2003.

Mohd Najwan yang sebelum ini digembur-gemburkan sebagai saksi misteri kepada Anwar juga memberitahu, Mohd Saiful turut memuatkan lambang Barisan Nasional (BN) pada laman sosial itu bersama dengan keterangan gambar 'Undilah BN'.

Berdasarkan pengetahuan bahawa Mohd Saiful adalah seorang yang pro kepada kerajaan, Mohd Najwan mengakui beliau berasa terkejut apabila mendapat tahu lelaki tersebut bekerja dengan Anwar semasa mereka berjumpa di satu kempen politik di Subang Jaya, dekat sini pada penghujung Februari 2008.

"Mohd Saiful tidak pernah memandang tinggi pada Anwar dan juga tidak pernah menjadikan Anwar sebagai idolanya," kata saksi pembelaan ke-enam itu semasa menjawab soalan daripada peguam S. N Nair.

Bertitik tolak daripada perasaan sangsi itu juga, Mohd Najwan mengakui bahawa dia telah menghantar mel elektronik yang memaklumkan peribadi Mohd Saiful kepada Anwar.

Apakah cara ini untuk menunjukkan bahawa Saiful sebenarnya ‘musuh dalam selimut’. Atau untuk menunjukkan Saiful ini seseorang yang tikam dari belakang?

Tapi dalam kes perbicaraan Anwar dan Saiful ini siapa yang ‘menikam’ dan siapa yang kena ‘tikam’?

Kita tenguklah apa kesannya daripada keterangan saksi misteri ini.

Baca di sini seterusnya untuk lebih lanjut: