Sunday, September 23, 2012

BOIKOT BARANGAN YAHUDI? BOIKOT DULU RAKAN YAHUDI DI MALAYSIA!"Kita semua tahu bahawa pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) ada hubungan dengan Yahudi tetapi kenapa PAS dan Nik Aziz bermati-matian mempertahan mereka? Wajarkah Islam dikorbankan demi kuasa politik dan mahu menjadi pemerintah? Demonstrasi juga wajar diadakan oleh PAS terhadap individu, parti serta pertubuhan bukan kerajaan seperti Suaram yang terang-terangan mendapat bantuan Yahudi."

Yang nyata Amerika Syarikat tidak heran pun dengan bantahan dan demonstrasi susulan penerbitan filem yang menghina Nabi Muhammad SAW.

Memanglah ada kenyataan AS mengenai kekesalannya itupun mungkin kerana seorang dutanya terbunuh tetapi apakah kita mampu menyekat rakyatnya yang antiIslam dan proYahudi menghina Islam?

Kalau dalam negeri sendiri orang yang hina Islam pun terlepas begitu sahaja hanya dengan meminta maaf, apa lagi rakyat asing khususnya mereka yang menyokong pergerakan Yahudi untuk menghancurkan Islam – kita tidak akan mampu berbuat apa-apa sekadar membantah.

Siapa kita untuk menghukum mereka? Mahu tawarkah hadiah seperti diumumkan seorang menteri Kabinet Pakistan menawarkan ganjaran AS$100,000 (RM300,000) untuk membunuh penerbit dari Amerika yang mengeluarkan filem Innocense of Muslims itu?

Dan rasanya adalah juga baik kita berusaha dan berdoa kepada Allah supaya negara kita terus aman dan tidak diganggu gugat diakibatkan musuh dalam selimut atau oleh orang yang proYahudi dan bekerjasama dengan Yahudi untuk merampas kuasa negara ini.


Usaha ini termasuk menolak jauh-jauh individu yang proYahudi dan menggunakan dana untuk menaawan Putrajaya yang ternyata kerajaan kini meletakkan Islam di satu kedudukan yang mulia walaupun masih banyak perkara boleh dinilaitambah.

Menghairankan dalam kita memperkatakan mengenai penerbitan filem yang menghina Nabi Muhammad SAW ada pula pihak yang mengajak kita memboikot kesemua perkhidmatan dan produk berkaitan AS.

Logik atau boleh kita ikuti ke seruan seperti ini?

Tersasar? Tidak berpijak di alam nyata dan kenyataan politik semata-mata?

Kelmarin Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim) mahu rakyat Malaysia memboikot kesemua perkhidmatan dan produk berkaitan dengan AS susulan penerbitan filem yang menghina Nabi Muhammad SAW.

Setiausaha Agungnya, Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, boikot ekonomi dan budaya hendaklah menjadi senjata berkesan kepada rakyat untuk menundukkan keangkuhan AS.

"Kami menegaskan bahawa umat Islam tidak boleh berhenti dengan demonstrasi semata mata . Malah tindakan memboikot semua perkhidmatan dan produk yang berkaitan dengan Amerika seharusnya cuba dilaksanakan," kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan kelmarin.

Lebih mengejutkan, PAS Kelantan turut mengajak umat Islam di negara ini memboikot barangan keluaran Yahudi sebagai tanda bantahan dan bukan sekadar berdemonstrasi memprotes penghinaan terhadap Nabi Muhammad SAW menerusi filem Innocence of Muslims.

Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berharap selepas demonstrasi yang diadakan serentak di Kuala Lumpur kelmarin oleh Pemuda Pas dan Pemuda Umno, satu jawatankuasa dapat ditubuhkan untuk melaksanakan boikot barangan Yahudi secara serius.

Nik Aziz berkata, kerja membuat bantahan itu bukan tanggungjawab kerajaan sahaja, tetapi sebagai umat Islam ia perlu dilakukan apabila wujudnya penghinaan agama.

“Tidak padan dengan demonstrasi ini, ada benda yang kita kena buat iaitu boikot barangan dia (Yahudi), makanan, pakaian dan jawatankuasa di peringkat pusat kena senaraikan barangan-barangan tersebut.

Dalam pada itu, mereka perlu menyatakan juga sebab-sebab produk-produk tersebut perlu diboikot,” katanya ketika Demo Bantahan Terhadap Filem Menghina Rasullulah SAW di Dataran Ilmu, kelmarin.

Ketua Pemuda Pas Negeri, Abdul Latiff Abdul Rahman meminta Malaysia menekan kerajaan Amerika supaya penerbit filem tersebut meminta maaf secara terbuka dan menarik balik filem yang mengguris hati seluruh umat Islam.

Rasanya untuk menyekat pengaruh dan kuasa Yahudi menguasai dunia sukar. Namun kita masih ada ruang dan cara untuk menyekat pengaruh dan ancaman Yahudi terhadap negara kita. Boikot perkhidmatan dan barangan Yahudi amat sukar dilakukan.

Terimalah kenyataan!

Namun yang lebih penting ialah orang macam Nik Aziz dan PAS khususnya hentikan segera hubungan dengan individu atau pemimpin yang proYahudi dan gunakan duit Yahudi untuk menggugat keselamatan dan keamanan negara kita.


Kita semua tahu bahawa pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) ada hubungan dengan Yahudi tetapi kenapa PAS dan Nik Aziz bermati-matian mempertahan mereka?

Wajarkah Islam dikorbankan demi kuasa politik dan mahu menjadi pemerintah?

Malah, demonstrasi juga wajar diadakan oleh PAS terhadap individu, parti serta pertubuhan bukan kerajaan seperti Suaram yang terang-terangan mendapat bantuan Yahudi.

Amatlah tepat jika Perdana Menteri menegaskan bahawa masa depan negara ini adalah terlalu besar nilainya untuk diperjudikan dan adalah sesuatu yang disifatkan sebagai 'pantang' untuk menyerahkan negara ini kepada pembangkang.

Berucap kepada perwakilan Umno Johor, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Presiden Umno mahu setiap anggota Umno menggembleng tenaga dan kekuatan bagi memastikan Barisan Nasional (BN) menang pada dalam pilihan raya umum ke-13 nanti.

Kita tidak boleh bermain politik antiAmerika dan AntiYahudi luar tetapi menyokong proYahudi di dalam negeri hanya kerana kepentingan kuasa.

Bertindak dan berjuanglah mementang anasir proYahudi dalam negara ini dan semua rakyat jangan membuka ruang dan peluang untuk mereka berkuasa.

Kelak apabila keadaan sudah terlambat maka jadilah Malaysia seperti suasana antarabangsa kini yang sukar menyekat perbuatan menghina Islam oleh kumpulan proYahudi antarabangsa.