Friday, June 3, 2011

BANYAKNYA DUIT HUSAM - BOLEH BAYAR RM350,000 BEGITU SAHAJA!

Waktu CIUM MOLOT antara Husam & Kickdefella tetapi kini tidak lagi dengan penulis blog berkenaan. Kesian Kickdefella, habis manis sepah dibuang!

Hmmm berpeluh Datuk Husam Musa dibuatnya.

Berusaha bersilat, kiri dan kanan. Terpaksa menepis dan menyatakan tidak rapat dengan Kickdefella.

Itulah manusia. Bila tiba diri tersepit, orang yang rapat pun kata tidak rapat.

Tetapi satu yang menarik bagi saya apabila timbul isu ‘wang’ dan penulis blog Kickdefella atau nama sebenarnya Syed Azidi Syed Abdul Aziz ialah, bagaimana Husam ada dukit sebanyak itu?

Dengan kata lain, Husam boleh boleh beri RM350,000 begitu sahaja kepada Kickdefella.
Banyak sungguh duit Husam. Dia siapa? Menteri Besar? Pelabur?

Husam pula terpaksa menafikan semuanya gara-gara kenyataan Kickdefella semalam yang mengaku pernah menerima RM350,000 daripada Husam sebagai pampasan setelah ditamatkan kontraknya dengan Permodalan Menteri Besar Kelantan (PMBK) dua tahun lepas.

Syed Azidi berkata wang tersebut ialah sebagai pampasan selepas kontraknya sebagai pegawai perhubungan awam di PMBK ditamatkan pada 10 November 2009.

Husam menafikan bahawa beliau memberikan sejumlah wang tersebut kepada Azidi pada 2009.
Husam juga hairan dengan tindakan Azidi yang mengeluarkan dakwaan tersebut menjelang pemilihan parti PAS esok.

Katanya dakwaan Azidi mengenai perhubungan mereka melalui telefon adalah palsu.

"Saya menafikannya. Saya juga tidak ada pembantu. Kalau dia diberhentikan oleh PMBK, itu hal dia, mengapa pula saya mahu bagi dia wang pampasan? Saya bukan majikannya," katanya
.
Dalam satu kenyataan melalui SMS kepada Bernama Husam juga menafikan ada menpunyai wang sebanyak itu.

"Sampai hari ini saya tidak mempunyai wang sebanyak itu dalam akaun saya dan adalah bodoh untuk saya menyedekahkan wang sebesar itu kepada orang seperti beliau sedangkan saya sendiri tidak mempunyai wang sebanyak itu sepanjang hayat saya," katanya.

Kickdefella pula menafikan laporan beberapa laman web kebelakangan ini bahawa beliau telah dibayar oleh Husam, yang juga Exco Kerajaan Negeri Kelantan dan calon naib presiden PAS pada pemilihan parti minggu ini, untuk membantunya berkempen, beliau berkata fakta dan tempoh waktu kejadian telah diputar belit.

"Dakwaan bahawa saya telah bertemu dan menerima wang sejumlah RM300,000 di China daripada Husam baru-baru ini adalah tidak benar," katanya dalam satu sidang media di Kuala Lumpur, semalam.

"Semenjak 9 Nov 2009, Datuk Husam dan saya tidak pernah bertemu, melainkan berbual di telefon dan bertukar-tukar pesanan rigkas," katanya.

Syed Azidi berkata selepas diberhentikan kerja di PMBK berikutan perselisihan faham dengan Ketua Eksekutif PMBK, pada 18 November 2009, beliau telah bertemu dengan seorang pembantu Husam yang menawarkan RM350,000 dan beliau telah bersetuju.

Beliau menjelaskan wang tersebut telah diberikan sebagai bayaran kos tertunggak bernilai RM50,000 manakala selebihnya sebagai pemberian "ihsan dan simpati", dan bukannya bayaran menutup mulut.

"Wang tersebut telah diberikan secara tunai oleh individu tersebut secara berperingkat-peringkat dalam tempoh tiga bulan dari November 2009," katanya sambil enggan menamakan individu tersebut.

Syed Azidi yang menganggap Husam sebagai sahabat istimewa berkata beliau juga tidak tahu sama ada wang tersebut adalah wang peribadi Husam.

Katanya kali terakhir beliau melawat China ialah pada Disember 2009.

"Saya yakin maklumat inilah yang telah digunakan oleh pihak-pihak tertentu dan diolah menjadi satu cerita hebat...kononnya saya

Katanya beliau juga percaya orang yang bertanggungjawab menyalurkan maklumat ini ialah seorang individu yang juga berkait rapat dengan salah seorang calon naib presiden PAS.
Apapun, rasanya dalam soal diri Husam ini, seorang lagi yang boleh menceritakan mengenai Husam ialah Mohd Sayuti Omar atau MSO yang suatu ketika dulu ‘bercium molot’ dengan Husam!