Wednesday, September 21, 2011

KICKDEFELLA MENENTANG HUSAM YANG HIPOKRIT & PENIPU?

"Hipokrasi Husam juga amat ketara dan sepanjang tempoh perkhidmatan apabila berapa kali diajak oleh beliau ke premis-premis yang tidak sesuai untuk beliau kunjungi sebagai pimpinan sebuah parti Islam. Malah lebih daripada itu terpaksa menyaksikan gelagat-gelagat beliau di tempat awam yang tidak sesuai dengan kedudukannya sebagai pemimpin tinggi sebuah parti Islam..." - Syed Azidi Syed Abdul Aziz

Sebelum ini Mohd Sayuti Omar (MSO) yang begitu rapat dengan Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa ‘melarikan diri’ daripada beliau.

Antara pendedahan yang menarik dibuat MSO mengenai Husam ialah projek Jamnapari yang lingkup serta Husam membiayai dengan mewah isteri keduanya berbangsa Cina di Kuala Lumpur.

Kini giliran Syed Azidi Bin Syed Abdul Aziz atau Kickdefella pula ‘melarikan diri’ dari Husam.

Beza antara kedua-dua mereka – MSM dan Kickdefella – tidak banyak. Sama-sama pernah 'berkhidmat' dengan Husam, memuji Husam pada mulanya akhirnya terpaksa berpisah.

MSO lebih hebat. Husam bagai kawan dan rakan!

Namun saya tidak tahu sama ada Husam dan MSO sudah ‘bercium molot’ atau sebaliknya.
Kickdefella berkata beliau berkhidmat hampir tiga tahun dibawah Husam dan menulis lebih 100 artikel berhubung beliau.

Berbanding dengan MSO yang menerbitkan pelbagai artikel mengenai ‘kelemahan’ dan ‘keburukan’ Husam, Kickdefella menerima saman tetapi MSO sehingga kini tidak kena apa-apa tindakan Husam.

Husam Musa memfailkan saman fitnah RM5 juta terhadap blogger Kickdefella berhubung penyiaran tiga artikel didakwa memfitnah Exco Kerajaan Negeri Kelantan itu. Writ saman terhadap Kickdefella atau nama sebenarnya Syed Azidi Syed Abdul Aziz, 41, itu difailkan peguam Hisham Fauzi dari Tetuan Hisham Fauzi & Associates di kaunter pendaftaran Mahkamah Tinggi, di Kota Bharu pada jam 2.30 petang, kelmarin.

Di dalam writ saman itu, Husam selaku plaintif menuntut Syed Azizi selaku defendan membayar ganti rugi RM5 juta bagi perbuatan fitnah yang disiarkan di blognya. Defendan juga dituntut memohon maaf secara bertulis kepada plaintif yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas Kelantan itu tanpa syarat dan diiklankan di akhbar.

Menghairankan Husam hanya menyaman Kickdefella terhadap 3 artikel daripada 100 artikel dan pertanyaan Kickdefella ialah pakah ini bermakna pemimpin penting Kelantan itu bersetuju bahawa lebihan artikel yang ditulis oleh beliau tentang Husam adalah betul.

Apakah ini bermakna Husam bersetuju bahawa pengakuan Kickdefella menerima wang pampasan bernilai RM350,000 dan wang berjumlah lebih RM4 juta untuk pilihanraya umum 2008 adalah betul?

Kerana itu bagi Kickdefella, Husam adalah seorang yang hipokrit dan penipu berlandaskan pengalaman saya dan fakta-fakta serta bukti yang terkumpul sepanjang perkhidmatan dengannya.

Apa yang Husam suruh Kickdefella selama bertugas dengan beliau?

1. Menulis dan menggunakan kreativiti untuk memburuk-burukan musuh politik beliau termasuklah yang berada di dalam parti politik yang sama dengan beliau;

2. Menyakinkan Kickdefalla tanpa mengemukakan bukti bahawa terdapat korupsi di kalangan Ahli Majlis Mesyuarat Kelantan dan pimpinan tertinggi partinya ketika itu;

3. Menegur terhadap tulisan yang mempunyai kepentingan awam tetapi mengkritik rakan politik beliau seperti Dato’ Seri Anwar Ibrahim.


Kata Kickdefella, hipokrasi Husam juga amat ketara dan sepanjang tempoh perkhidmatan apabila berapa kali diajak oleh beliau ke premis-premis yang tidak sesuai untuk beliau kunjungi sebagai pimpinan sebuah parti Islam. Malah lebih daripada itu Kickdefella terpaksa menyaksikan gelagat-gelagat beliau di tempat awam yang tidak sesuai dengan kedudukannya sebagai pemimpin tinggi sebuah parti Islam.

Kickdefella percaya kes ini turut akan membawa banyak faedah kepada orang awam dan rakyat Negeri Kelantan khasnya dan kerana itu mengalu-alukan bantuan guaman daripada pengamal-pengamal perundangan bagi membantu beliau mempertahankan hak dan kepentingan awam ini.

Malah beliau merayu kepada rakyat Negeri Kelantan yang rindukan perubahan untuk bersama-sama dengan beliau di dalam kes saman ini bukan untuk kemenangan dirinya tetapi untuk perubahan kepada Negeri Kelantan yang tercinta.

Menarik sekali apa yang diperkatakan Kickdefella dan sama-samalah kita menyokong demi perubahan untuk kebaikan di Kelantan!

Saya juga akan mengulas mengenai Husam selepas ini.

Apapun, baca dulu kenyataan rasmi Kickdefalla berhubung dakwaan saman oleh Husam untuk mengetahui kenapa blogger ini sanggup berdepan dengan bekas bosnya.