Thursday, February 9, 2012

MALAYSIA TIDAK SELAMAT JIKA PEMBANGKANG MEMERINTAH

Apakah negara ini tidak akan selamat diduduki sekiranya pembangkang memegang kuasa?

Pembangkang akan menggunakan taktik ganas, bunuh dan gangster untuk menakutkan sesiapa sahaja yang menentang atau cuba mendedahkan penyelewengan mereka.

Kalau pembangkang memerintah jika ada mulut-mulut seperti Rafizi atau Mak Lampir lama sudah kena belah dengan pedang!

Polis sewajarnya membuka atau meneliti semula fail berkaitan kematian ahli perniagaan, Datuk Patrick Wong Kie Yik yang terjatuh dari balkoni rumahnya pada 19 November 2009.

Kalau benar gangster berkenaan mahu merompak kenapa hanya melarikan dompet mangsa berisi USD300 (RM1,018) dan telefon bimbit milik anak perempuan Patrick? Malah, anak perempuan dan lelaki Patrick yang masing-masing berusia 18 dan 25 tahun serta pembantu rumah tidak diapa-apakan.

Laporan Utusan Malaysia yang memetik tulisan Raja Petra melalui http://www.freemalaysiatoday.com itu sepatutnya mendapat perhatian segera polis untuk menyiasat dan memburu gangster yang dipercayai diupah oleh pemimpin pakatan pembangkang itu.

Pendedahan bahawa Patrick mati bukan kerana terjatuh sebaliknya bekas Presiden Persatuan Pemborong Binaan Malaysia itu disyaki dibunuh adalah sesuatu yang mengejutkan dan membimbangkan.

Lebih kauh Patrick mungkin mempunyai banyak maklumat berkaitan dengan skandal penyelewengan pasir membabitkan pemimpin pakatan pembangkang di Selangor.

Pengendali portal berita Free Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin semalam beliau berani membuat andaian itu berdasarkan pertemuan antara beliau dengan mendiang di United Kingdom pada Oktober 2009 atau sebulan sebelum kejadian itu.

Malah, menurut Raja Petra, Patrick berjanji untuk mengumpul maklumat mengenai penyelewengan pasir untuk disiar dalam Free Malaysia Today.

Raja Petra percaya tiga perompak bersenjata parang yang memecah masuk rumah mendiang di Bukit Bandaraya, Bangsar, adalah pembunuh yang diupah oleh pihak yang terbabit dalam penyelewengan pasir kerana bimbang isu rasuah tersebut didedahkan Patrick.

Jadi fikirkan baik-baik, mahukah kita hidup dalam suasana ketakutan akibat negara dikawal gangster atau seperti sekarang yang dikawal oleh polis dan tentera.

Kita yakin polis boleh bertindak dan mendapat bukti sewajarnya untuk mengetahui siapa pemimpin pembangkang yang mengupah gangster membunuh ahli perniagaan berkenaan.