Saturday, July 30, 2011

COLI, SELUAR DALAM BERCORAK HARIMAU UNTUK GUAN ENG

Abdul Ghani memasuki perkarangan Pejabat Kerajaan Negeri Pulau Pinang untuk memberi pakaian dalam corak harimau buat Ketua Menteri, Lim Guan Eng serta ADUN Komtar, Ng Wei Aik kerana kecewa dengan kerajaan negeri yang didakwa menganiaya peniaga.

Standard Guan Eng sama dengan coli dan seluar dalam corak Harimau!

Pengkhianat rakyat wajar dihadiahkan sedemikian. Peniaga di Tin gkat Tiga
Haha... dua pakaian dalam diberikan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Setiausaha Politiknya, Ng Wei Aik.

Sebuah bungkusan plastik yang mengandungi dua pasang seluar dalam dan coli bercorak harimau adalah hadiah kepada kerajaan negeri sebagai simbol kepada kerajaan yang tidak berlaku adil, tidak telus kepada rakyat dan telah menindas rakyat.

Kerajaan Guan Eng menindas rakyat kerana tidak memberikan semula tapak niaga di tingkat tiga Komtar.

Tindakan seorang peniaga barangan kulit yang dikenali sebagai Mohamed Ghani Abd Jiman Ghani, 42, semalam cuba menaiki lif untuk ke pejabat Ketua Menteri dengan membawa ‘coli dan seluar bercorak harimau’ menyebabkan kekecohan di Pusat Khidmat Kaunter Jabatan-jabatan kerajaan di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) di semalam.

Mohamed Ghani yang juga Pengerusi Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia tiba-tiba mendapat perhatian orang ramai apabila beliau yang membawa bungkusan plastik yang mengandungi dua pasang seluar dalam dan coli bercorak harimau ketika ditahan oleh pengawal keselamatan di hadapan pintu masuk lif.

Beliau berkata pakaian dalam itu adalah sebagai hadiah kepada kerajaan negeri yang didakwanya tidak berlaku adil, tidak telus kepada rakyat dan telah menindas beliau kerana tidak memberikannya semula tapak niaga di tingkat tiga Komtar.

"Pakaian dalam yang bercorak harimau itu sesuai untuk diberikan kepada mereka berdua yang dilabelkan sebagai tarzan kerana kerajaan negeri ini adalah pembohong dan menipu rakyat," katanya kepada pemberita di Komtar semalam.

Mohamed Ghani berkata gerainya yang didapati hilang itu juga hingga kini masih tidak dikembalikan Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) setelah beliau enggan beredar untuk pelaksanaan kerja-kerja penambahbaikan kompleks itu Mac lalu.

Beliau berkata tindakan kerajaan negeri merampas gerai miliknya itu mengakibatkan beliau kerugian RM50,000.

Pakaian dalam itu akhirnya digantung di hadapan pintu masuk utama pentadbiran kerajaan negeri setelah pengawal keselamatan tidak membenarkan beliau menaiki lif
.
Sebelum ini, Selasa lalu, Mohamed Ghani Abd. Jiman menyatakan hasratnya 'menghadiahkan' sesuatu kepada kerajaan DAP Pulau Pinang Jumaat ini jika gerai beserta barangannya yang dirampas Mac lalu tidak dikembalikan kepadanya.

Mohamed Ghani yang juga Pengerusi Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia berkata, beliau kesal kerana sehingga kini gerai yang disewa daripada pengurusan lama Komtar, PG Karisma Events & Services Sdn. Bhd. itu masih disimpan oleh Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC).

"Saya beri tempoh tiga hari kepada kerajaan negeri untuk memulangkan barangan niaga yang dirampas oleh PDC. Jika tidak, Ketua Menteri, Lim Guan Eng dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Komtar, Ng Wei Aik bakal menerima 'hadiah' Jumaat ini," katanya Selasa lalu.

Menurut Mohamed Ghani, beliau merasakan ditindas berikutan tindakan kerajaan negeri yang tidak mengembalikan tapak niaga di tingkat tiga Komtar selepas mengubah suai kawasan itu.

"Selain enggan memberi tempat untuk saya berniaga, mereka (kerajaan negeri) bertindak sebagai 'kerajaan perompak' dengan merampas gerai dan barangan.

Daripada www.gegernya. blogspot.com