Monday, February 27, 2012

BADROLAMIN, PKR DAN PEMBANGKANG AKAN SAMAN, LAPOR BPR TERHADAP UMNO, JAIP?

 Badrolamin ketika menikahi isteri keduanya...apakah beliau akan beristeri lagi selepas kes tangkapan khalwat ini?

Ini semua kerja UMNO….UMNO memang jahat.

Terserlah sangat jahatnya.Sengaja guna dan upah orang untuk memerangkap Badrolamin Bahron (Ustaz). Malah, Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) pun mungkin dipaksa dan dibayar supaya meletupkan ‘perbuatan khalwat Ustaz PKR itu.

Malah Kelab Penyokong Badrolamin melalui Facebook meletakkan tajuk 'Fakta Auta' dalam kes tangkapan ini.Auta?


Bagi PKR dan sekutunya, mereka mengesyaki pemimpin UMNO Pahang mesti ada yang terbabit mengupah suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’.

Dan suami ‘isteri yang melarikan diri bertemu Badrolamin’ itu pastinya diapi-apikan, disuap dan diminta untuk membawa kawan-kawannya (ala-gangster mengikut Badrul Amin) yang juga diupah oleh UMNO untuk membelasah

Ustaz PKR itu. Kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim percaya isu kahlwat Badrul Amin ini akan dapat diselesaikan dalam masa sebulan.

Beliau mahu Badrolamin membersihkan namanya. Kenapa? Kotor sangatkah nama Badrolamin hanya kerana berdua-dua dan itupun kerana mahu membantu seorang isteri yang bermasalah dengan suaminhya (suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrul Amin’).

Mungkin Badrolamin akan bayar lebih besar daripada UMNO untuk ‘membeli” suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrul Amin’ sambil membayar segala ubat-ubatan dan kesakitan yang ditanggung Badrolamin (lebih kurang tuntutan Ahmad Nisfu dalam Pendekar Bujang Lapor).

Cuma kalau tidak lapor polis, susah juga mahu dibuat tuntutan terhadap suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’ kerana tiada laporan sah mengenai Badrolamin dipukul. Jadi bertampal plasterlah muka Badrolamin sekarang?

Badrolamin, PKR dan PAS pastinya marah dan tidak puas hati apabila Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) menafikan dakwaan penangkapan Ustaz PKR itu sengaja dirancang penguatkuasanya. Timbalan Pengarahnya,

Datuk Mohd Ghazali Abd Aziz berkata, tangkapan berkenaan dibuat berdasarkan aduan orang ramai. “Jaip mengikut prosedur yang ditetapkan dan tidak pernah berlaku perkara yang dirancang atau atau berkomplot,” katanya.

Menurutnya, tindakan itu dibuat atas aduan daripada suami wanita terbabit yang menghubungi penguatkuasa Jaip supaya datang ke hotel itu kerana didapati isterinya bersama lelaki lain.

Ekoran penangkapan itu, Badrolamin dipanggil memberikan keterangan hari ini bersama wanita berkenaan bagi melengkapkan siasatan. Mohd Ghazali berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 145 Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Menurutnya, selepas siasatan selesai, kertas siasatan akan diserahkan kepada pihak pendakwaan untuk tindakan lanjut. Dan jika penjelasan dan keterangan Badrolamin tidak diterima bahawa ada komplot memerangkapnya, apakaah aka ada demo seperti membantah Lynas. Apakah Pemuda MCA Indera Mahkota dan Kuantan akan ikut serta?

Juga jika keterangan oleh Badrol dan wanita yang ditangkap bersamanya, enggan atau tidak diterima, apakah PKR dan PAS akan membuat laporan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan dakwaan bahawa UMNO dan Barisan Nasional membayar atau merasuah si suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’?

Juga apakah tidak mungkin akan menyaman juga Mohd Ghazali kerana bersekongkol dalam kes tangkapan khalwat pemimpin tinggi PKR ini? Kenapa tidak, ka nada tuduhan bahawa tangkapan itu dibuat kerana adanya ‘komplot untuk memerangkap Badrolamin’?

Soal adanya berita mengatakan pemimpin PKR berusaha untuk merasuah pihak-pihak tertentu untuk kes ditutup tidak timbul. UMNO memang jahat. Rasuah hanya dilakukan oleh pemimpin UMNO dan pemimpin pembangkang tidak akan melakukan rasuah, apalagi seorang Ustaz seperti Badrolamin.

Belek punya belek dan luncur demi luncur (bukan lacur) dalam blog rakan-rakan, persoalan yang ditimbulkan House Pk dan Rbf, elok kita teliti sebagai hujah menjawab penafian Badrolamin bahawa dia berkhalwat.

Bukan PKR atau Menteri Besar Selangor sahaja yang mahukan proses pendakwaan dilakukan secara profesional dan telus, malah kita orang ramai juga mahu proses ini dijalankan dengan sebaik-baiknya. Biarlah mahkamah, JAIP dan yang terbabit menjalankan kerja mereka.

Persoalan yang kita akan ketahui ialah kenapa bersungguh-sungguh Badrolamin mahu melayani permintaan wanita berkenaan dan kenapa jam 2 pagi seolah-olah masalah yang berbangkit ‘ BESAR SANGAT’?

Juga kita akan dengar cerita wanita itu, apa sebenarnya hubungan antara dia dan Badrolamin. 

Paling menarik, kenapa suami kepada ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’ boleh tahu isterinya akan bertemu Ustaz PKR itu?

Apakah ini kali pertama mereka berjumpa?

LYNAS - APABILA PEMUDA MCA INDERA MAHKOTA, KUANTAN TURUT MENGUGUT KERAJAAN

Kita tidak hairan jika pembangkang tunjuk perasaan menentang projek Lynas. Mereka akan gunakan apa sahaja cara untuk menarik sokongan dan mempertahankan kerusi Parlimen Kuantan.

Tetapi jika Pemuda MCA Indera Mahkota dan Kuantan turut ikut berdemo, ini menimbulkan pertanyaan.

Apa lagi apabila Pemuda MCA Indera Mahkota  meramalkan Barisan Nasional (BN) akan berputih mata dan hanya boleh ‘bermimpi’ untuk merampas balik kerusi Parlimen Kuantan sekiranya gagal menghentikan projek nadir bumi Lynas sebelum Pilihan Raya Umum ke-13"?

Sedangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak mengatakan fakta saintifik menunjukkan projek Lynas selamat?

Apakah Pemuda MCA Indera Mahkota sangsi dengan penjelasan yang dibuat Perdana Menteri yang juga Pengerusi BN?

Di Sekincan hari ini, Najib menjelaskan kerajaan telah menyemak semula projek kontroversi nadir bumi Lynas Corporation di Gebeng, Pahang dan fakta saintifik menunjukkan projek tersebut tidak membawa kemudaratan kepada masyarakat setempat.

Perdana Menteri berkata, kebimbangan rakyat daripada segi psikologi bahawa projek tersebut akan membawa kesan buruk juga diambil kira oleh kerajaan.

"Yang penting sekali dari segi fakta, dari segi scientific evidence projek Lynas ini tidak akan membawa kemudaratan kepada masyarakat,” katanya kepada wartawan selepas menghadiri majlis makan tengah hari bersama masyarakat Sekinchan di SRJK (C) Yoke Kuan, di Sekincan hari ini.

Malah kerajaan juga mengenakan syarat yang cukup ketat untuk operator Lynas termasuk syarat di mana sisa-sisa dari kilang tersebut perlu dilupuskan di tempat yang jauh dari penempatan masyarakat.

"Dan kita tidak akan beri lesen operasi melainkan kita berpuas hati bahawa masyarakat tempatan boleh menerima bahawa projek ini selamat dari segi kepentingan rakyat,” katanya.

Jadi apa motif sebenar Pemuda MCA berkenaan dalam isu ini?

Ketua Pemuda MCA Kuantan, David Choi berkata, kerusi berkenaan yang kini disandang Fuziah Salleh dari PKR bukan sahaja terus mendapat sokongan rakyat kerana isu Lynas, malah BN akan tewas kerana tiada sokongan penuh pengundi-pengundi Cina.

Tidak ada harapan untuk rampas Kuantan kalau kerajaan tidak menghentikan projek ini. Kita tidak boleh cakap apa-apa kerana semua orang tahu, projek ini amat bahaya kepada generasi masa depan. Jika ini tidak diberi perhatian, bukan sahaja orang Cina, malah seluruh Melayu, Cina dan Orang Asli akan memprotes. Kita (MCA) seolah-olah memberikan kerusi ini kepada PKR buat kali kedua,” katanya.

Ditanya sama ada beliau dan beberapa pemuda MCA menyertai Himpunan Hijau 2.0 kerana tidak bersetuju dengan dasar partinya, kata Choi, "saya menyokong kehidupan hijau dan mahu kepimpinan mendengar masalah rakyat."

Pemuda MCA Kuantan turut menyokong himpunan hari ini dengan menghantar 50 orang wakil dan berharap kerajaan menghentikan projek berkenaan.
 
Di sebalik sokongan Pemuda MCA Indera Mahkota dan Kuantan, kerajaan hari ini diberi tempoh 24 jam bagi menutup loji pemprosesan nadir bumi Lynas Advanced Material Plant (Lamp) di Gebeng atau menghadapi Himpunan Hijau 3.0.

Dengan kehadiran ribuan peserta Himpunan Hijau 2.0 di Kuantan pagi ini, pengerusi jawatakuasa pemandu Wong Tack menjanjikan jumlah yang lebih ramai jika kerajaan sekarang terus berdegil tidak memperdulikan bantahan dan rayuan rakyat itu.

"Kami memberi tempoh kepada kerajaan 24 jam untuk menutup loji berkenaan, jika tidak kami akan menganjurkan demonstrasi yang lebih besar. Tutup kilang Lynas, atau kami akan tumbangkan kerajaan, kamu buat keputusan," katanya sambil menggesa kerajaan menyelesaikan masalah berkenaan sebelum pilihan raya umum akan datang.

Soalnya apakah jika kerajaan menarik balik kelulusan itu pembantah yang jelas menyokong pembangkang akan menyokong BN?
 
Tidak sekali-kali. Selain itu apakah MCA Pusat atau MCA Negeri tidak dimaklumkan terlebih dahulu apabila Pemuda MCA Indera Mahkota dan Kuantan turun menyertai bantahan itu?

Dan akhirnya dengan membelakangkan keputusan kerajaan BN, amat nyata Pemuda MCA cuba ‘bermain api’ dalam BN sendiri.

Mereka seperti pembangkang turut mengugut kerajaan BN boleh tumbang kerana kelulusan kepada projek Lynas ini!