Friday, May 4, 2012

KHALID MEMANG TAHU & LIHAT RAKAMAN SEKS AZMIN ALI LEBIH AWAL?

 
"Saya kecewa kerana ianya (komen Khalid) akan kecilkan hati Azmin yang banyak berjuang dalam parti. Saya kesal, sepatutnya Menteri Besar seharusnya lebih berhati-hati dalam memberi komen agar tidak memberi tanggapan negatif kepada masyarakat umum atau media. Dalam persediaan menghadapi pilihan raya, kita mesti duduk dalam satu saf...saya kesal sedikit," -  Zuraida Kamaruddin

Khalid Ibrahim ini jenis tidak pedulikan saf kepimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR), apa lagi pakatan pembangkang.

Khalid Ibrahim lepas tangan dan buka ruang untuk masyarakat kritik pemimpin dan parti.

Khalid Ibrahim tidak berhati-hati memberikan komen.

Khalid Ibrahim kecilkan hati Azmin.

Itu antara kata-kata  Mak Lampir mengulas kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim MEMANG LEPAS TANGAN dalam isu pemimpin kanan parti PKR melakukan aksi panas bersama seorang wanita.

Hari ini Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR), Zuraida Kamaruddin yang sebelum ini membuat onar menuduh seorang Menteri memberikan sejumlah wang kepada seorang artis menyatakan kekecewaan dengan sikap sambil lewa Khalid berhubung penyiaran berita dan gambar yang mengaitkan isu moral Timbalan Presiden parti, Mohamed Azmin Ali.


Sah sudahlah  apa yang diperkatakan sesetengah blogger bahawa Khalid memang 'tidak mahu komen' apa-apa yang menimbulkan pendapat umum bahawa Menteri Besar itu seperti mengiakan apa yag dilakukan Azmin.

Apakah Khalid tahu mengenai rakaman itu dan sudah melihatnya lebih awal?

Menurut Zuraida, ulasan ringkas Abdul Khalid boleh memberi ruang kepada masyarakat untuk membuat tafsiran negatif.

"Saya beranggapan respon Menteri Besar terhadap isu Azmin agak mengecewakan bagi pihak kami. Sebagai seorang pimpinan dan Menteri Besar yang dilantik oleh parti, beliau tidak boleh memberi jawapan seolah-olah mahu lepas tangan," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR, di Petaling Jaya hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Abdul Khalid pada sidang medianya Rabu lalu yang hanya menjawab 'no comment' apabila ditanya pemberita mengenai isu penyiaran gambar dan berita yang mengaitkan Mohamed Azmin bersamaseorang wanita.

Selain itu Zuraida yang juga Ahli Parlimen Ampang menegur Abdul Khalid agar lebih berhati-hati dalam memberi kenyataan khususnya kepada media.

"Jadi saya kecewa kerana ianya akan kecilkan hati Azmin yang banyak berjuang dalam parti. Saya kesal, sepatutnya Menteri Besar seharusnya lebih berhati-hati dalam memberi komen agar tidak memberi tanggapan negatif kepada masyarakat umum atau media.

Dalam persediaan menghadapi pilihan raya, kita mesti duduk dalam satu saf...saya kesal sedikit," katanya berulang kali.

Selasa lalu, beberapa laman blog menyiarkan siri gambar yang memaparkan aksi panas seorang lelaki mirip pemimpin pembangkang dengan wanita termasuk melakukan seks oral di dalam sebuah tandas.

Paling mengejutkan pendedahan blog papagomo.com yang menyiarkan gambarseorang lelaki menyerupai pemimpin parti pembangkang sedang menyelak baju seorang wanita di dalam sebuah tandas. Asalnya gambar itu disiarkan oleh sebuah blog lain (gambar kiri).

Gambar itu dipercayai sebahagian daripada sedutan rakaman aksi seks lelaki berkenaan bersama wanita misteri yang dirakam menggunakan kamera tersembunyi daripada bahagian atas tandas tersebut.

Bagaimanapun, Mohamed Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak segera menafikan beliau adalah lelaki dimaksudkan dan pada masa sama, menuduh Umno sebagai dalang dalam penyebaran gambar panas itu.