Sunday, October 16, 2011

ANAK ‘KHALIFAH UMAR ABDUL AZIZ’ JENIS SUKA RAMAS TETEK?

Itu orang yang mulut celupar memfitnah Johor dan negeri lain kononnya tidak sehebat Pulau Pinang dan meletakkan dirinya ‘setaraf khalifah Umar Abdul Aziz’ kini boleh menarik nafas lega kerana boleh menyaman orang yang memfitnah anaknya.

Lim Guan Eng mungkin akan untung besar untuk diri dan keluarganya beratus-ratus juta hasil saman malu.

Menurut theflyingkick, dengan bantuan blog-blog Pakatan, Ketua Menteri Pulau Pinang itu dikatakan berusaha sedaya mungkin untuk menyatakan bahawa ‘anak VVIP yang meramas tetek pelajar perempuan sekelasnya dan kemudian mangsa DITAWARKAN RM200,000 sebagai pampasan tutup mulut ‘ itu sebagai kerja anak pemimpin Barisan Nasional.

Menariknya, gambar-gambar pemangsa dan mangsa telah mula disiarkan. Salah satu blog memperkatakan perkara ini ialah pisau.net.

Menurut pisau.net, wang tunai RM200 ribu dikhabarkan sumbernya dari pihak pemaju.Apakah kepentingan pihak pemaju untuk mengeluarkan wang sebanyak itu untuk membantu vvip ini?

Adakah ia membabitkan kontrak atau projek yang mencecah ratusan juta ringgit?

Blog gegernya mengucapkan terima kasih kepada blogger Duke of UMNO kerana berani mendedahkan walaupun tidak terang-terangan menyebut siapa VVIP berkenaan.

Khabarnya di utara Semenanjung, khususnya Pulau Pinang, cerita ini bukan rahsia lagi. Anak 'khalifah Umar Abdul Aziz' dah raba tetek (buah dada) seorang gadis.

Ramai memperpacai perbuatan itu memang dilakukan anak Lim Guan Eng yang dikatakan suka berfoya-foya. Yalah, dia anak Ketua Menteri.

Menurut Duke of UMNO, memang kecoh berita mengenai seorang gadis yang dibayar RM200,000 oleh seorang VVVIP semata-mata untuk menutup mulut gadis itu dari melaporkan perbuatan anak lelakinya yang meraba buah dadanya.

Ekoran status VVVIP itu disembunyikan, maka timbullah spekulasi dari pelbagai pihak, terutamanya puak-puak pembangkang yang riuh rendah menuduh VVVIP itu merupakan seorang pemimpin BN!

Betulkah tuduhan tersebut atau ia satu lagi tuduhan liar yang sengaja dilemparkan tanpa sebarang bukti?

Hakikatnya menurut blogger berkenaan, semalam beliau bertemu dengan seseorang yang tahu tentang cerita ini. Menurutnya, kejadian itu berlaku di sebuah negeri di utara dan VVVIP itu memang mempunyai anak lelaki yang gatal dan suka buat sesuka hati mak bapak dia. Maklumlahhh..dia anak VVVIP tertinggi kerajaan negeri itu!

Menurut sumber, gadis yang menjadi mangsa tersebut telah dibayar dengan wang tunai sebanyak RM200,000 dan diminta tutup mulut. Anak lelaki VVVIP itu juga telah bertukar ke sekolah lain untuk tidak menimbulkan sebarang masalah di kemudian hari.

Fakta paling penting yang diberitahu kepada Duke of UMNO ialah VVVIP itu berbangsa Cina dan terkenal dengan sifat "chauvinis", "rasis ultra kiasu" atau "little napoleon" oleh seorang Ahli Parlimen. Gadis itu juga berbangsa Cina.

Cerita bagaimana anak Lim Guan Eng memberitahu guru disiplin SMJK Heng Ee, 'Apa you boleh buat, I anak CM' juga sudah didedahkan. Malah pertukaran Marcus @ LWT dari SMJK Heng Ee ke Sekolah Menengah St.Xavier juga didedahkan selain sebab-musabab pertukarannya.

Guan Eng pada masa yang sama, masih lagi berdiam diri. Khalifah yang sangat disayangi serta disanjungi oleh para pengikut PAS itu, langsung tidak memberikan sebarang respons selepas pendedahan dibuat.

Apakah Lim Guan Eng tidak akan menjawab langsung tuduhan ini?

Atau Lim Guan Eng akan menyatakan, ini adalah fitnah semata-mata, sepertimana dalih-dalihnya yang lain, terutama sekali selepas dia dibuktikan, MEMANG MENFITNAH JOHOR ketika berada di Singapura.

DEDAH JANGAN TAK DEDAH…

Jangan biarkan pembangkang ukir gambaran seolah-olah Barisan Nasional (BN) bersalah segala-galanya.

Pihak pembangkang sebelum ini menuduh kerajaan dan khususnya Kementerian Dalam Negeri memberi taraf kewarganegaraan kepada warga asing bagi memastikan kemenangan dalam pilihan raya umum akan datang.

Datuk Seri Hishammuddin Hussein dikatakan akan mendedahkan segala-galanya mengenai dakwaan pemberian kewarganegaraan Malaysia kepada penduduk asing pada Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya.

Hakikatnya, dalam tempoh tujuh tahun ini hanya kira-kira 30 warga Bangladesh diberi taraf kewarganegaraan Malaysia, dan daripada itu hanya tujuh saja yang layak mengundi namun empat membuat permohonan untuk mengundi pada pilihan raya.

Kita lihat juga siapa pemimpin pembangkang yang turut terbabit dalam isu pemberian warganegara kepada pendatang.

Keputusan oleh krerajaan itu dibuat bagi membolehkan beliau menjawab segala tuduhan serta dakwaan yang dibangkitkan secara telus, di samping mahu menunggu serta melihat apa lagi isu yang cuba dibangkit, mengaitkan kementeriannya.

“Saya akan jawab semua benda yang dibangkitkan di situ, jadi tidak perlulah cari isu, kes atau memorandum tertentu, biarlah jawatankuasa pilihan yang turut dianggotai wakil mereka sendiri (pembangkang) mendengar dan meneliti semua maklumat yang akan didedahkan.

“Apabila pembangkang membangkitkan pelbagai tuduhan dan dakwaan terhadap kementerian, mereka akan pilih kes tertentu atau sensasi contohnya membabitkan isu pendatang Bangladesh yang digembar-gemburkan baru-baru ini dan sudah pun dijawab Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Datin Jariah Md Said, mengenai jumlah sebenar yang terbabit dan selepas penjelasan diberikan mereka lupakan saja isu itu dan cuba membawa tuduhan lain, “ katanya Hishamuddin hari ini.

Menteri Dalam Negeri itu berkata, ada di kalangan saudara mara pemimpin parti pembangkang yang turut diberikan taraf kewarganegaraan Malaysia.

Bukan itu sahaja, ada pemimpin-pemimpin daripada pihak parti pembangkang sendiri yang telah kementerian berkenaan luluskan.

Ini membuktikan bahawa kerajaan tidak memilih bulu dan segalanya akan didedahkan kepada Jawatankuasa berkenaan.