Wednesday, November 23, 2011

SKUAD HARIMAU MUDA TERIMA RM30,000 SEORANG

Saya bangga dengan kekentalan semangat dan daya tahan Skuad Harimau Muda kendalian jurulatih Ong Kim Swee.

Tahniah untuk mereka dan wajar sekali jika diberikan ganjaran RM30,000 seorang. Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah berkenan dengan ganjaran itu.

Berita itu diumumkan pengurus skuad negara Datuk Hamidin Mohd Amin malam semalam.

"Selepas perlawanan menentang Indonesia semalam, Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah bersetuju mengurniakan RM30,000 seorang bagi setiap pemain di atas kejayaan gemilang mereka itu," katanya.

Dalam perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta pada Isnin, skuad bawah 23 tahun negara itu menewaskan pasukan tuan rumah, Indonesia 4-3 menerusi sepakan penalti, selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 sehingga tamat masa tambahan.

Hamidin berkata skuad itu juga akan dihantar ke Sydney, Australia mulai pertengahan bulan Disember bagi menjalani latihan dan mengadakan perlawanan persahabatan dengan kelab-kelab terkemuka di sana.

"Selepas mesyuarat teknikal FAM sebentar tadi, kami telah bersetuju untuk menghantar skuad kendalian Ong Kim Swee ini untuk ke Austalia dan Alhamdullilah Majlis Sukan Negara (MSN) turut menerima dan menyokong hasrat kami ini," katanya.