Monday, June 18, 2012

SURAT PERIBADI YANG DIDEDAHKAN...KHAIRY BELASAH DR M BAIK PUNYA......


Tun Dr Mahathir Mohamad dibantai berhabis oleh Khairy Jamaluddin.

Khairy juga menjelaskan perkahwianannya bukan untuk mendapat lesen nikah sebagai tangga loncatan politik.

Anehnya perbuatan MEMBANTAI oleh Khairy yang dilakukan melalui sepucuk surat kepada Dr M disiarkan melalui Malaysiakini.

Hairannya, bagaimana surat yang tidak bertarikh ini boleh sampai kepada seseorang dan orang ini menggunakan ruang di Malaysiakini untuk menyiarkan secara penuh surat tersebut.

Persoalan:

1. Surat ini tanpa tarikh - benarkah ini surat Khairy kepada Dr Mahathir?

2. Jika benar, siapa yang mendedah atau menyebarkannya? Khairy atau Dr Mahathir?

3. Untuk apa didedahkan 'perbalahan antara kedua Perdana Menteri' ini?

 4. Perkara yang disebut dalam surat banyak berkisar antara keturunan 'ulama'dengan keturunan Keling, apakah perkara ini menjadi sesuatu yang penting dalam politik Malaysia?

5. Jika tidak benar, NAFIKAN segera! 


Saya perturunkan surat berkenaan:

Yang mulia Tun, Sebenarnya saya telah lama terfikir untuk menulis surat ini. Saya telah termenung dan berfikir berkali-kali tentang baik buruknya jika saya menulis surat ini kepada Tun.

Tangan saya telah berkali-kali ingin mengambil buluh dan dakwat untuk melakar surat ini. Malah telah dua kali saya mencabut bulu kepak itik angsa untuk saya jadikan kalam. Saya juga telah membancuh arang dengan air buah keduduk sebagai tinta. Sesekali tangan saya menggigil macam tangan Mat Pet apabila saya terfikir tentang apa yang ingin saya tulis.

Biarlah saya berterus terang menyatakan duduk perkara. Saya ingin memperjelaskan sejelas mungkin kenapa saya menulis surat ini.

Dua hari dahulu ketika saya sampai ke rumah sesudah selesai menguruskan Kelab My Tim, saya terperanjat besar apabila isteri saya teresak-esak menangis di tepi pintu. Isteri tercinta saya tiba-tiba meraung dan memeluk badan saya. Saya terperanjat besar dengan sambutan sebegini.

Saya menjangkakan tangisan ini pastilah kerana isteri saya ini telah mendapat satu lagi panggilan fitnah tentang saya dengan seorang artis. Saya tahu memang banyak fitnah dan tohmah yang telah ditaburkan kepada saya. Alhamdulillah, isteri saya ini masih lagi setia. Kami bahagia sebagai suami isteri walau pun ramai yang menuduh saya berkahwin hanya untuk mendapat lesen nikah sebagai tangga loncatan politik saya.

Yang mulia Tun, Justeru ingin saya nyatakan di sini bahawa saya menulis surat ini sebagai tanda bukti. Surat ini membuktikan kesetiaan saya yang tidak berbelah bagi terhadap isteri kesayangan saya.

Biarlah saya terangkan di sini bahawa isteri saya menangis bukan kerana artis itu. Isteri saya meraung bukan kerana cemburu melihat gadis-gadis yang 'selim melim' yang selalu berdampingan dengan saya. Isteri saya menangis teresak-esak kerana Tun sendiri. Tunlah yang menjadi sebab musabab mengapa isteri saya meraung tidak habis-habis.

Mungkin Tun kurang sedar. Mungkin Tun tidak menyelami hati isteri saya. Mungkin Tun tidak memahami hati seorang anak. Mungkin betul segala berita yang mengatakan bahawa Tun sendiri tidak memiliki tata susila budaya Melayu yang tulen. Maka Tun telah mengguris hati isteri tersayang saya.

Dari awal lagi saya telah merasakan bahawa Tun berniat tidak jujur terhadap ayah kepada isteri saya. Telah saya perhatikan segala tindak tanduk Tun terhadap bapa mentua saya. Saya amat yakin bahawa Tun memiliki dendam kesumat.

Marilahlah kita sesama kembali melihat salasilah sejarah. Pada hemat saya adalah amat penting untuk kita semua mengetahui dari mana asal usul kita. Jika kita tahu asal usul kita maka senang kita berbudi bicara.

Ingin saya memberi tahu bahawa ayah kepada ayah bapa mentua saya adalah seorang alim ulama yang disegani. Beliau bukan hanya dihormati di Kepala Batas malah di seluruh Tanah Melayu. Sila masuki kedai-kedai Cina di Kepala Batas, Sungai Petani atau ke Gurun pasti Tun akan terperanjat melihat gambar ayah kepada ayah mentua saya terpampang bersama gambar ayahanda kepada ayahanda Sultan Kedah hari ini. Inilah tanda penghormatan kepada ayah kepada ayah mentua saya.

Tetapi orang ramai di Tanah Melayu tidak mengetahui asal usul Tun. Ada yang mengatakan Tun ini berasal dari Bangla dan ada pula yang mengatakan dari Kerala. Malah hingga ke hari ini tidak diketahui salasilah siapa sebenarnya Muhamad di belakang nama Tun itu. Malah umum telah diberitahu bahawa Tun telah melupuskan nama Kutti dari nama Muhamad sendiri. Ini persoalan yang wajib dijawab sebelum kurun ini berakhir.

Saya mungkin masih muda tetapi tidak semestinya saya tidak mengetahui siapa sebenarnya Tun ini. Seluruh rakyat Tanah Melayu tahu bagaimana al-marhum Tunku - Bapa Kemerdekaan - telah menibai Tun pada tahun 1969 dahulu. Perdana menteri pertama kita ini telah membocorkan kepada umum bahawa Tun ini bukan Melayu tetapi berasal usul dari Benua Keling.

Sebenarnya dalam surat ini bukan tujuan saya untuk mencungkil tongkang yang mana telah menumpang untuk sampai ke Pulau Pinang. Tujuan saya ini ialah untuk mempertahankan salasilah baka ayah mentua saya yang sering menjadi sasaran dan cemuhan dari sosok yang tidak diketahui asal usul salasilah bakanya. 

Kalau salasilah baka Tun ini bersih maka berkemungkinan juga saya dan keluarga saya menerima cemuhan tersebut. Tetapi satu Tanah Melayu ini masih ternanti-nanti hingga ke tahun 2012 untuk melihat gambar keluarga dari sebelah ayah Tun. Bayangkan pada 2012 ini, tahun akhir kalendar Maya anak semua bangsa di Malaysia ini masih tertunggu-tunggu. Apakah muka mereka legam. Apakah muka mereka putih melepak. Apakah mereka memakai sari dan dhotti. Semua ini tergantung dan tidak berjawab.

Bukan menjadi satu kesalahan memakai sari dan dhotti. Pakaian ini cukup cantik, menarik dan segak. Juga, bukan satu jenayah jika kita berasal dari Benua Keling. Hitam dan legam kulit kita bukan satu kesalahan yang boleh didakwa d imahkamah. Apa yang saya timbulkan di sini ialah sikap Tun yang telah menyorokkan asal usul bakanya. Tun berniat jahat kerana menyamar diri sebagai Orang Melayu.

Semenjak ayah mentua saya meletakkan jawatan secara terhormat, saya mendapati serangan demi serangan telah ditujukan kepada beliau. Pelbagai tuduhan telah dilemparkan kepada ayah kepada isteri saya.

Ayah mertua dan isteri saya amat sedar bagaimana Tun selalu memperkecil saya sendiri. Tun menggunakan istilah ‘tingkat empat' untuk memperlekehkan diri saya. Tun menuduh bahawa saya dan kawan-kawan saya yang bekerja di tingkat empat Jabatan Perdana Menteri adalah peneraju dan pemandu kerajaan ayah isteri saya.

Ketika tohmahan dan fitnah sedemikian rupa dilemparkan kepada saya dan sahabat-sahabat - kami telah mengambil keputusan untuk tidak bersuara. Kami mendiamkan diri bukan kerana tuduhan itu benar. Kami berdiam diri kerana kami tidak mahu mengeruhkan keadaan.

Tun mempersalahkan saya sebagai orang yang bertanggungjawab memilih calon-calon untuk pilihan raya yang lalu. Tuduhan ini bertujuan untuk membuktikan bahawa pada ketika itu ada orang yang lebih berkuasa dari perdana menteri. Tun sengaja membuat tuduhan sedemikian untuk merendah-rendah ketrampilan dan kewibawaan bapa mentua saya.

Di sini saya ingin mempertahan apa yang Tun panggil ‘budak-budak tingkat empat'. Sehingga ke hari ini Tun hanya membuat tuduhan rambang tanpa apa-apa bukti.

Tun yang mulia, Tun telah menuduh bahawa ‘budak-budak tingkat empat' lebih berkuasa dari perdana menteri. Inilah yang telah melemahkan parti United Malaya National Organisation. Ayah mertua saya Tun adalah penyebab utama yang membawa kekalahan teruk kepada Barisan di pilihan raya yang lalu. Apakah semua tahi kering ini benar?

Tun telah telah membebel di Kedah dan di Johor. Tanpa segan dan silu Tun telah menjual tahi kering ke hulu ke hilir. Apakah Tun tidak pernah melihat cermin muka untuk menilai wajah Tun sendiri. Apakah di rumah Tun tidak ada cermin muka?

Tidakkah Tun ini sedar bahawa rakyat Malaysia terutama Orang Melayu telah membenci United Malays National Organisation bukan kerana bapa mentua saya. Parti ini dibenci kerana parti ini telah terlibat dalam banyak kes rasuah. Tidakkah Tun ini sedar bahawa semenjak tahun 1998 dahulu orang Melayu amat amat benci dengan Tun ini. Apakah Tun ini tidak sedar bagaimana Terengganu jatuh pada tahun 1999 dahulu bukan kerana kekuatan parti PAS tetapi kerana kebencian orang Melayu terhadap Tun.

Tun yang mulia, Saya tidak hendak membuka hal peribadi di sini tetapi saya tidak ada pilihan. Telah berkali-kali bapa mentua saya dihina dan ditibai. Selama ini kami sekeluarga berdiam diri memendam rasa. Tetapi tohmahan demi tohmahan yang dilemparkan kepada bapa mentua saya memerlukan jawapan.

Ayah mentua saya dan saya sendiri cukup sedar bahawa Tun ini adalah sosok yang bertanggungjawab menendang ayah mentua saya. Perbuatan ini adalah perangai yang sama yang telah dilakukan oleh Tun terhadap al-marhum Tunku. Tun telah menggunakan pemimpin kanan untuk menekan dan memaksa agar bapa mentua saya berundur.

Saya juga sedar bahawa Tun ini memiliki dendam kesumat bukan saja kepada bapa mentua saya tetapi juga kepada saya. Tun ini amat marah kepada saya kerana saya telah memenangi kerusi ketua Pemuda. Anak Tun sendiri telah kalah.

Tun yang mulia, Kekalahan calon kesayangan Tun dan kemenangan saya telah menambahkan lagi dendam kesumat Tun terhadap saya dan keluarga saya. Dalam surat ini saya ingin mengingatkan Tun bahawa kemenangan Tun menewaskan Tengku Li pada tahun 1988 dahulu adalah dengan cara tipu. Sejarah telah ditulis bagaimana lampu di tempat persidangan telah dipadamkan. Dalam gelap gelita 48 undi telah ditambah untuk memenangkan Tun.

Justeru, tuduhan Tun yang saya merasuah untuk membeli undi ini samalah seperti Mat Kerala menuduh buntut Mat Bangal hitam legam.

Baru-baru ini saya terbaca bahawa Tun telah menuduh Pakatan Rakyat akan melakukan demonstrasi ganas jika mereka kalah dalam PRU13. Saya bukan penyokong Pakatan Rakyat tetapi saya tahu ini juga adalah tahi kering yang keluar dari mulut Tun.

Saya juga telah dimaklumkan oleh bapa mentua saya dan juga oleh Tun Musa bahawa Tun ini telah membawa kerosakan yang amat sangat kepada masyarakat Melayu. Porak peranda di Tanah Melayu hari ini jika dikaji maka akan ditemui puncanya dari sosok yang tidak diketahui salasilah bakanya.

Tun yang mulia, Justeru, saya akhir dengan harapan satu tribunal akan ditubuhkan untuk melihat jenayah yang telah dilakukan oleh Tun kepada Malaysia. Saya cadangkan tribunal ini dipanggil Tribunal Jenayah Tun Madey Terhadap Rakyat Malaysia. Ini samalah seperti tribunal yang telah diwujudkan untuk menyiasat jenayah perang George Bush. 

Pada hemat saya hanya dengan tribunal ini barulah negara Malaysia sekali lagi dapat diletakkan di landasan yang betul. Wassalam.