Sunday, April 22, 2012

PRU13 - ZAHIDA PERLU TUTUP MULUT, JANGAN SAMPAI TERDEDAH SEGALA-GALANYA...

 "Zahida bukan sahaja dikatakan menerima wang RM1.5 juta daripada 'Menteri' tetapi dilaporkan turut hilang wang sebanyak RM200,000, ada PEMANDU PERIBADI serta pernah shopping sakan di London dengan sugar daddy selain gosip mengatakan beliau mengahwini 'Menteri' di Kota London. "

 Perkara di atas itu mungkin hanya gosip! Sebenarnya saya tidak minat dengan cerita gossip artis.

Malah apabila meletakkan posting bertajuk 'Siapa Menteri Yang Kaya Dan Menghadiahkan Artis Seksi RM1.5 Juta' melalui blog ini kelmarin,  ada seorang pengomen mengatakan saya adalah ahli parti Pakatan Rakyat dan jangan terus melatah apabila membaca blog ini!

Tidak apalah kerana saya tahulah saya ahli parti apa dan mengundi apa!

Tetapi masalahnya semakin Zahida Rafik,37, bercakap, akan semakin terserlah beberapa perkara yang kelak akan menyukarkan ‘orang yang dilaporkan memberikannya wang RM1.5 juta’ selain mungkin menghadiahkan benda-benda lain kepadanya.

Kita juga mungkin tidak mahu tahu "hubungan intim" Zahida dengan seseorang yang dikatakan Menteri. Itu hak peribadinya dan juga hak peribadi Menteri berkenaan, jika benar!

Namun yang pasti Zahida memang berduit dalam konteks ukuran orang biasa. Malah persoalan yang ditujukan terhadapnya ialah dari mana beliau begitu banyak duit. Perniagaannya?

Zahida pastinya memiliki 'kereta besar' kerana ada PEMANDUNYA sendiri! Malah beliau dikatakan pernah bershopping sakan di London!

Status Zahida itu calang-calang dimiliki artis wanita lain yang sama ada memandu sendiri atau ditemani suami atau sesiapa sahajalah!


Artis ini memang berduit apabila mengatakan dalam satu blog mikro: "Kesian bekas pemandu saya, tak ada cara lain nak buat duit, jadi dia buatlah fitnah macam ni. Moga Allah memberi rahmat kepada dia."

Fitnah yang dimaksudkan itu ada kaitan dengan laporan polis oleh pemandunya, Noor Azman Azemi,38 yang mendakwa Zahida telah menerima wang sebanyak RM58,000 pada Oktober tahun lalu, RM112,000 pada November, RM330,000 pada bulan Disember dan RM510,000 pada Januari tahun ini.

Selain itu, Zahida memang berduit kerana sebelum ini Zahida dilaporkan kerugian RM200,000 dilarikan pemandu peribadinya itu selepas diarah memasukkan wang berkenaan ke dalam akaun banknya.

Zahida yang popular menerusi filem komedi Anak Mami The Movie menyerahkan wang tunai berkenaan kepada lelaki itu baru-baru ini dan sejak itu suspek gagal dihubungi serta dipercayai sudah melarikan diri.

Pelakon kacukan Melayu-Pakistan itu yang menjalankan perniagaan milik keluarganya di Ampang turut ke rumah suspek untuk mencarinya, tetapi tidak berhasil apabila dimaklumkan lelaki berkenaan tidak pulang ke rumah dan gagal dihubungi.

Zahida kemudian membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya, pada petang hari sama.

Pelakon ini sebelum ini turut dilanda kontroversi kononnya berkahwin di London dan pernah dikatakan ‘bershopping’ meriah dengan seorang Sugar Daddy di Selfridge, Kota London.

Malah kemewahan Zahida banyak didedahkan sejak tahun 2010 lagi!

Zahida yang kini dikaitkan dengan seseorang bertaraf Menteri – Menteri UMNO pulak tu - difahamkan mahu mengambil tindakan mahkamah terhadap pemandunya atau mungkin pihak yang menuduhnya menerima wang sebanyak RM1.5 juta daripada seseorang.


"Saya tidak lakukan apa-apa berkenaan perkara itu. Peguam saya sedang menyelesaikan perkara itu sekarang! Jadi biarkan mereka (lakukannya), OK! "Tunggu saja berita baik,OK!" katanya dalam laman blog mikro berkenaan.

PKR kelmarin mengetengahkan laporan polis mendakwa terdapat seorang menteri pusat membayar sehingga RM1.5 juta kepada seorang Zahida dalam tempoh empat bulan "hubungan intim" mereka.

Laporan polis itu didakwa dibuat oleh Noor Azman Azemi, 38, pada 13 Mac di balai polis Ampang selepas artis itu dikatakan mendakwanya melarikan diri dengan wang sebanyak RM200,000.

Saudaranya dikatakan memberikan salinan itu kepada anggota parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin yang kemudiannya mendedahkan kandungannya kepada pemberita di lobi Parlimen dan mempersoalkan sumber dana menteri itu.

Zuraida mendakwa artis itu menerima RM58,000 pada Oktober lalu, RM112,000 pada November, RM330,000 pada Disember dan RM510,000 pada Januari tahun ini.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan berkenaan dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 406 Kanun Keseksaan kerana pecah amanah

Banyak pihak kini menunggu jawapan, siapalah orang yang 'menaja' Zahida ini dan kenapalah cerita ini meleutup ketika Pilihan Raya Umum ke 13 sudah semakin menghampiri?

Kenapa tidak ada gosip kononnya seorang 'Menteri' pernah berulang alik ke rumah Zahida menggunakan kereta KANCIL mengelak diketahui rakyat umum dan penduduk di Ampang?

Tidakkahsemua perkara ini - kalaupun gosip liar - akan MEMAKAN DIRI 'Menteri' berkenaan dan parti UMNO yang beliau wakili?

Akhirnya NAJIB (Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak ) juga akan akan terbeban dengan gosip seperti ini!