Friday, February 24, 2012

JATIKAN UMNO, 3.34 JUTA AHLI UMNO MESTI MENGUNDI PADA PRU 13


Pastikan semua ahli UMNO mengundi.

Parti tidak kuat dengan jumlah keahliannya sahaja tetapi ia akan menjadi kuat dan kukuh jika ahli-ahlinya memainkan peranan dan menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi dan menyokong kepimpinan melalui menjayakan kerja-kerja dan amanat parti.

Daftar ahli baru UMNO sebagai pengundi muda!

Dengan jumlah keahlian Umno sehingga tahun berakhir 31 Disember 2011 meningkat kepada 3.34 juta orang, jika pendaftaran pengundi dilakukan dengan sebaik-baiknya, ia akan memberikan impak besar kepada UMNO dan Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya.

Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak semalam berkata jumlah tersebut melibatkan pertambahan sebanyak 113,116 ahli.

Ini membuktikan bahawa orang Melayu yang beragama Islam dan bukan beragama Islam dalam UMNO tetap percaya UMNO adalah wadah untuk satu ikatan bangsa dan agama yang kukuh yang padu dan jitu.

Hanya UMNO mampu memperjuangkan nasib bangsa dan agama di negara ini. Biarlah apapun yang mahu dikatakan oleh pembangkang, namun semangat kebangsaan Malaysia tetap wujud dalam UMNO.

Ketika ini menurut Presiden UMNO itu, jumlah keseluruhan ahli Umno ialah sebanyak 3,335,875 dan angka ini seharusnya diterjemahkan dalam pilihan raya umum ke 13.

Malah, baik juga jika UMNO mahu merayakan sambutan Majlis Ulangtahun Umno ke-66 secara besar-besaran. Tunjukkan parti keramat ini terus kuat dan diterima rakyat, khususnya orang Melayu.

“Kita akan buat sambutan di Stadium Merdeka. Sambutan yang lain daripada biasa dan meriah," katanya.

Sebagai ahli UMNO, semua mesti tunjukkan kekuatan dan force yang mampu menentang dakyah dan fitnah pembangkang. Ahli UMNO sudah matang dan terjemahkan segalanya melalui sambatan ini sambil buktikan bahawa UMNO memang PARTI KERAMAT.

Kita tidak mahu dengar lagi ada kalangan Pemuda UMNO atau Puteri UMNO yang tercicir daripada pendaftaran pengundi.

Jangan banyak cakap, jalankan kerja terutamanya pendaftaran pengundi baru. Beritahu kepada pemuda dan puteri bahawa mengundi adalah penting.

Kita tidak mahu ada kalangan rakyat yang bersifat ‘kacang lupakan kulit’ iaitu mereka yang memegang jawatan tinggi dalam kerajaan, yang mendapat habuan kontrak kerajaan atau yang menikmati pelbagai kemudahan kerajaan kerana faktor-faktor seperti keturunan, anugerah dan sebagainya tidak mengundi.

UMNO perlu menjadi parti yang menjaga kepentingan Melayu dan bukan Melayu yang mahu seiring menjadikan negara ini bertambah maju dan kuat.

UMNO juga perlu menjadi pelindung kepada agama suci Islam serta memperjuangkan nasib orang Islam seantaro dunia, bukan jenis parasit yang menyokong perjuangan yang dilaknat Allah tetapi mendabik dada kononnya dialah pejuang Islam universal.

PENJAWAT AWAM LEBIH PERCAYA NAJIB DARIPADA ANWAR, PEMBANGKANG


Nampak sangat pembangkang semakin risau apabila semakin dekatnya pengumuman Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib mengenai mengenai Skim Saraan Malaysia (SSM) dan Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).

Pembangkang begitu resah kerana pengumuman yang dianggap adil dan saksama akan menyebabkan penjawat awam akan berterima kasih kepada kerajaan dan sukarlah mereka untuk ‘masuk jarum’  membenci kerajaan.

Kita tidak menafikan akan ada sesetengah kakitangan yang ‘degil’ yang mengambil apa yang ditawarkan tetapi tidak reti berterima kasih.

Sejak semalam pembangkang melalui anak perempuan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), tiba-tiba melalak tidak tentu fasal dengan menggesa Perdana Menteri mengkaji syor terbaru yang dibentangkan Cuepacs serta saranan Pakatan Rakyat sebelum ini demi membela nasib penjawat awam.
 


Nurul Izzah Anwar meminta kerajaan menunaikan tuntutan terbaru Cuepacs agar kerajaan memberi kenaikan gaji antara RM700 hingga RM2,500 untuk pekerja-pekerja di dalam perkhidmatan awam gred 1 hingga gred 54 menerusi skim yang sedia ada sebelum melaksanakan sebarang pembaharuan menerusi Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).

Beliau mengulangi bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim telah memberi komitmen bahawa sekiranya Pakatan Rakyat memegang tampuk kerajaan pusat, gaji minima pada kadar RM1,100 akan dikuatkuasakan buat penjawat awam.

Juga katanya, PKR menyeru agar jurang nisbah gaji di antara yang tertinggi dan terendah dirapatkan, dan bersedia untuk bekerjasama dengan semua pihak untuk merealisasikan visi ini. Sedangkan ternyata Perdana Menteri begitu prihatin dengan pekerja bawahan dan kerana itu kajian selama tiga bulan diarahkan agar SBPA benar-benar dapat dimanfaatkan untuk semua peringkat.

Malah, kalau mengikut Presiden Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Datuk Omar Osman, Najib dijangka membuat pengumuman yang adil dan saksama berkaitan perkhidmatan awam 12 Mac ini. Pengumuman itu dibuat selepas mengadakan pertemuan 45 minit dengan Perdana Menteri di pejabatnya di Putrajaya semalam.

Tidakkah ini menggambarkan bahawa kerajaan bersifat terbuka dan tidak sekali-kali meminggirkan penjawat awam walaupun ada kalangan mereka yang ‘meminggirkan kerajaan’.

Omar turut menyatakan Cuepacs sendiri akan menyambut baik apa sahaja perkara yang bakal diumumkan serta mengucapkan terima kasih di atas kesudian serta kesediaan Perdana Menteri untuk mengadakan perbincangan dan mendengar cadangan demi kebaikan penjawat awam. Jadi PKR dan sekutunya mahu apa lagi daripada kenyataan Omar itu?
 
Tidak payahlah anak Anwar itu bersuara kerana kerajaan bukan sahaja melayani tuntutan pekerja malah semalam Najib mendengar secara keseluruhan tuntutan serta pandangan yang dikemukakan Cuepacs selama ini berhubung permasalahan penjawat awam termasuk mengenai isu SBPA.


Dan sebagai menunjukkan betapa rapatnya Perdana Menteri dengan penjawat awam di negara ini, beliau menyatakan kesediaan untuk menghadiri perhimpunan besar-besaran yang akan mengumpul seramai 15,000 penjawat awam yang akan diadakan di Stadium Bukit Jalil pada 12 Mac depan.

Kedudukan ini jelas menggambarkan betapa usaha pembangkang mahu memecahbelahkan kesetiaan penjawat awam terhadap kerajaan Barisan Nasional bukan sahaja tidak berjaya tetapi semakin terserlah mereka tidak mampu melakukan apa-apa selain ‘berteriak’!

Akhirnya yang mendengar rintihan, cadangan dan merumuskan tuntutan penjawat awam di negara ini ialah BN dan tidak ada yang lain selain BN!