Thursday, November 12, 2009

KICKDEFELLA VS MENANTU NIK AZIZ…

Nak ketawa pun ada…nak kata bodoh pun ada. Atau memang bodoh Ariffahmi ini!

Mana mungkin blogger Kickdefella boleh bersekongkol atau berkonspirasi dengan UMNO. Sejak 2007, Kickdefella bekerja untuk Datuk Husam Musa.

Sumpah potong ayam saya tidak percaya.

Apa yang Syed Azidi Syed Abdul Aziz (Kickdefella) tidak buat untuk menaikkan Husam? Tak kanlah semana-mena dia bersekongkol dengan UMNO.

Kalau (ini kalau) dengan Husam munasabah sikit. Tapi tak kan Husam seburuk itu untuk berkonspirasi dengan Syed Azidi bagi menjatuhkan Ariffahmi.

Lagipun Husam sedang bersiap sedia untuk memangku jawatan Menteri Besar dalam beberapa hari lagi. Mana mungkin dia mahu buat hal dengan ‘Tok Guru’. Nahas nanti!

Mohd Sayuti Omar (MSO) pun pasti tidak percaya Syed Azidi boleh bersekongkol dengan UMNO. MSO sendiri dibelasah oleh Kickdefella pada musim pemilihan PAS yang baru lalu kerana blogger berkenaan menyokong Husam.

Malah, bukan itu sahaja, melalui blog Kickdefella, ada beberapa pemimpin PAS yang dikritik hebat. Dibelakangnya pasti tidak lain dan tidak bukan, orang yang memberikan ‘habuan’ kepada Kickdefella.

Tanyalah Mat Iraq, bekas Ketua Dewan Ulamak PAS yang dikritik hebat kononnya beliau tidak melaksanakan tugasnya sebagai wakil rakyat sepanjang penggal lalu. Kickdefella yang mendedahkannya!

Persoalannya, munasabahkah Nik Azidi bersekongkol dengan UMNO untuk menjatuhkan Arifffahmi Abdul Rahman, iaitu menantu Datuk Nik Aziz Nik Mat?

Kalau Nik Azidi bersekongkol dengan pemimpin PAS tertentu saya percaya. Dengan UMNO bohong sama sekali.

Siapa yang kata Syed Azidi berkonspirasi dengan UMNO? Ia tidak lain dan tidak bukan
Mohd Ariffahmi sendiri, iaitu menantu (saya ulangi) Menteri Besar Kelantan.

Cetek sungguh pemikiran Ariffahmi ini.

Syed Azidi, yang menyertai perbadanan itu pada 2007, menerima surat pemecatannya yang ditandatangani oleh Mohd Ariffahmi kelmarin (Selasa) kerana dituduh membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung salah laku pengurusan di PMBK.

Semalam bekas Pegawai perhubungan korporat Pejabat Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), itu dipecat (dakwa Syed Azidi) bernekad untuk mendedahkan apa yang sebenarnya telah berlaku di perbadanan itu khususnya tentang kepincangan kewangan serta penyalahgunaan kuasa.

Menantu Nik Aziz yang mengetuai PMBK menolak kenyataan Nik Azidi bahawa beliau dipecat, sebaliknya ditamatkan selepas tiga tahun berkhidmat dengan perbadanan itu.

Mohd Ariffahmi mendakwa Nik Azidi tidak layak disambung kerana prestasinya tidak mencapai piawaian perbadanan.

"Tapi kami masih memberikan beliau RM20,000 sebagai pampasan, semua ini telah dilakukan dengan kelulusan jabatan undang-undang," katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) PMBK itu mengatakan akan mendapatkan khidmat peguamnya bagi meneliti beberapa dakwaan Syed Azidi.

Ariffahmi menegaskan beliau tenang dengan kenyataan Syed Azidi kerana beranggapan berkas pegawai PMBK itu boleh untuk membuat apa-apa dakwaan.

"Saya tak lakukan apa-apa kesalahan," katanya kepada pihak media di rumahnya yang terletak tidak jauh daripada kediaman bapa mertuanya di Pulau Melaka Kota Bharu semalam.

Isu ini menarik kerana soal kronisme dan salah laku di PMBK ini pernah didedahkan oleh Tan Sri Annuar Musa di Dewan Undangan Negeri Kelantan.

Saya kebetulan hadir pada persidangan itu dan saya akan cuba flash back apa yang dikatakan oleh bekas Ketua Pembangkang di DUN Kelantan itu sampaikan Nik Aziz tidak boleh angkat muka.

Malah kes ini pernah dilaporkan kepada Badan Pencegah Rasuah (BPR) ketika itu tetapi kemudian senyap dan dikatakan tiada kes.

Ikuti isu menarik ini pada beberapa entri akan datang!