Tuesday, May 10, 2011

KENAPA BLOG MARAHKU DIMARAHI BEGITU SEKALI...

Saya turut bersimpati dengan Shamsul Yunos apabila blognya Blog Marahku telah digodam dan semua kerja-kerja serta namanya telah dipadam.Beberapa rakan bloggers lain seperti Panglima Perang Cyber turut menyatakan simpati dengan apa yang berlaku ke atas Blog Marahku.

Menurut The Unspinners, Shamsul Yunos adalah antara penulis blog yang mula mendedahkan ikrar sekumpulan pastor Kristian tempatan dan luar negara untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Kristian.

Namun tulisannya bukan ditujukan kepada penganut Kristian atau mana kumpulan gereja Kristian tetapi kepada kumpulan DAP dan sekumpulan kecil aktivis gereja yang melibatkan diri dalam gerakan politik
Malah, nama Shamsul Yunos telah digantikan dengan Abdullah Shukor.

Hairan sungguh mereka yang bertanggungjawab dengan kerja jahat ini. Sedangkan blog Marah Ku telah menjelaskan pendirianya itu dan mengetengahkan percanggahan kenyataan Lim Guan Eng berkenaan pembabitan Jeff Ooi.

Menurut The Unspinners, isu ini adalah isu politik DAP tetapi banyak pihak telah membesarkan aspek yang salah.
Ia jauh sekali adalah serangan terhadap penganut dan kumpulan-kumpulan gereja secara am.Baca pendirian Another Brick In The Wall dalam tulisannya 'Where Everbody Miss The Plot' mengenai perkara ini.

No comments:

Post a Comment