Tuesday, February 28, 2012

BADROLAMIN BOHONG, 'SASAU' GUNA NAMA TENGKU MAHKOTA PAHANG"Hari ini baginda mengarahkan orang kanannya bertemu saya untuk mendengar versi saya terhadap insiden itu dan berbincang dengan peguam saya. Gambaran yang diberikan, terdapat kemungkinan yang tinggi Tengku Mahkota campur tangan dalam kes ini untuk menghentikan kerja kotor Umno yang tidak pernah berhenti menyerang, menyerang dan terus menyerang," - Badrolamin Bahron

Bohong dan perbuatan Badrolamin Bahron boleh menjatuhkan air muka Tengku Mahkota Pahang.

Mengaku rapat dengan  Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, Badrolamin Bahron kantoi lagi!

Dah dalam keadaan sedemikian masih nak menggunakan nama orang lain untuk simpati.

Yang memalukan konon rapat dengan Tengku Abdullah. Malah beliau sanggup mengatakan dimaklumkan bahawa Tengku Mahkota Pahang mungkin mencemar duli dan campur tangan dalam isu tuduhan khalwat yang dilemparkan terhadap dirinya. 

Cakap pula bukan caka-cakap tetapi pada satu ceramah sulungnya di pentas Seremban selepas didakwa berkhalwat. Semalam Badrolamin diiringi isterinya.

 Bercakap di hadapan kira-kira 500 penyokong Pakatan Rakyat, beliau juga mendakwa pembantunya di Kuala Lumpur mendapat ugutan supaya bersedia menjadi saksi bagi memburukkannya.


Pengarah Penerangan kerajaan Selangor Dr Badrulamin Bahron itu berkata kes khalwatnya dengan isteri orang mendapat perhatian Tengku Mahkota yang didakwa mengenalinya secara peribadi.

"Hari ini baginda mengarahkan orang kanannya bertemu saya untuk mendengar versi saya terhadap insiden itu dan berbincang dengan peguam saya. Gambaran yang diberikan, terdapat kemungkinan yang tinggi Tengku Mahkota campur tangan dalam kes ini untuk menghentikan kerja kotor Umno yang tidak pernah berhenti menyerang, menyerang dan terus menyerang," kata Badrulamin semalam.

Dalam keadaan yang sudah memalukan diri sendiri itu Badrolamin terus menerus menuduh UMNO kononnya ‘menyerang beliau’.

Siapa serang siapa sebenarnya. Bukankah Badrolamin ‘menyerang isteri orang’?

Hakikatnya, Tengku Abdullah yang kini menjalani rawatan di Korea Selatan, hanya ingin mengetahui siapa pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang ditangkap kerana berkhalwat. Menurut sumber yang sah, Tengku Mahkota Pahang tidak pernah campur tangan dalam isu tuduhan khalwat terhadap pemimpin PKR terbabit.

Menurut sumber berkenaan, pada malam 25 Februari lepas, Tengku Abdullah yang berada di Kuala Lumpur sebelum berlepas ke Seoul, telah menitahkan seorang pegawainya untuk bertanyakan siapakah pemimpin PKR terbabit.

"Pegawai berkenaan telah menghantar pesanan khidmat ringkas (sms) kepada saya: "Titah u check sape pemimpin PKR yg kena khalwat di Phg..tq"," katanya ketika dihubungi Bernama di Kuala Lumpur, hari ini.

Menurut sumber berkenaan, beliau telah menghubungi Pengerusi Perhubungan PKR Pahang Datuk Fauzi Abdul Rahman untuk bertanyakan perkara berkenaan sebelum memaklumkan kepada Tengku Mahkota. Amat jelas, dakwaan yang mengatakan Tengku Mahkota telah mengarahkan orang kanannya bertemu Dr Badrolamin adalah tidak benar sama sekali.

Memalukan dan benar-benar mengaibkan nama Tengku Mahkota.

Takkanlah Tengku Mahkota mahu campur tangan, Lagipun institusi raja di negara ini adalah pelindung kepada agama Islam. Apakah logik Tengku Mahkota mahu campurtangan dalam tindakan oleh Jabatan Agama Islam Pahanng?

Badrolamin bukan sahaja kantoi tetapi Badrolamin kini semakin sasau. Bagus juga Tan Sri Khalid Ibrahim berikan beliau bercuti.

Elok juga kalau wanita yang ditangkap bersamanya mendapat cerai selepas menuntutnya di mahkamah, dikahwinkan dengan Badrolamin.

Mungkin selepas itu dia tidak meracau lagi dan selesailah tugasnya ‘memperbetulkan masalah rumah tangga’ Zatiwani.

Tengku Abdullah dijangka berangkat pulang pada 6 Mac ini dan kita lihat apa perkembangan mengenai Badrolamin mengaitkan nama Tengku Mahkota dalam kes khalwatnya itu.

No comments:

Post a Comment