Thursday, December 29, 2011

NIK AZIZ TOKOK TAMBAH & SENSASIKAN KEDATANGAN DR HASSAN KE JKR 10?

(Susulan) Nik Aziz kata Dr Hasan minta maaf....Dr Hasan kata dia datang ke Kelantan bukan untuk minta maaf tetapi hadir majlis mahabbah melibatkan dirinya dan Nasharudin Mat Isa, bersama-sama pemimpin tertinggi PAS.

Selepas dikritik oleh Datuk Dr Hasan Mohamed Ali, Harakahdaily petang ini mempertahankan berita kenyataan Mursyidul Am, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz semalam mengenai pertemuan itu.

Harakahdaily menafikan berita itu diputarbelitkan sebagaimana di dakwa. Ia menyiarkan transkrip penuh sidang media Datuk Nik Abdul Aziz dengan wartawan di Pantai Irama, Bachok 28 Disember.Kata Tuan Guru Nik Aziz: “Datuk Hassan Ali menarik balik kenyataan-kenyataan dia yang sensitif. Ini tanda kelelakian dia, anak jantan. Kita buat salah, bila kita sedar buat salah, tarik balik, minta maaf. Ini ajaran agama. Bukan senang manusia buat salah nak tarik balik, bukan senang. Tiba-tiba dia ni tarik balik. Kita ucap syukur, moga ramai lagi orang yang buat salah, tarik balik dan minta maaf.”

Nik Aziz kata beliau terima permohonan maaf yang dibuat di lokasi JKR 10 itu.

Persoalannya sekarang, apakah Nik Aziz BOHONG yang menyebabkan Harakahdaily turut BOHONG?

Nik Aziz menyebut perkataan ‘tarik balik’ sebanyak 5 kali dan ‘minta maaf’ sebanyak 2 kali.

Persoalannya apakah Dr Hasan tidak tarik balik serangannya bahawa PAS tergelicir landasan dari negara Islam kepada negara kebajikan dan tetap dengan pendiriannya dan Nik Aziz memandai-mandai menokok tambah dan mensesasikan kedatangan Dr Hassan ke Kelantan?

Semalam ramai pemimpin PAS dan blogger yang menyokong PAS menyatakan perasaan lega mereka dan menganggap kes ini sudah selesai.

Tetapi kini mereka kembali kelam kabut. Sama-sama pening dan pastinya akan meneruskan pertelingkahan sesama sendiri.

Nik Aziz minta penyokong PAS jangan guna media bukan-PAS tetapi kalau media sendiri pun bercelaru dan haru, bagaimana?

Kalau sebelum ini Dr Hasan diherdik dan diminta ‘angkat kaki’ apakah ‘hukuman’ terhadap bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu kali ini?


Apakah Ahli Dewan Undangan Gombak Setia itu akan dicaci, dimakihamun dan dihukum seperti yang dijatuhi terhadap pemimpin dan penyokong UMNO yang seagama dengan mereka?

Kita tunggu perkembangan selanjutnya...

No comments:

Post a Comment