Friday, October 21, 2011

BILA KENA BATANG HIDUNG ANWAR MULA BERANG...

Mengata dan menuduh orang dengan kata-kata yang pedih dan bersifat fitnah tidak mengapa.

Tepai apabila kena batang hidung mula melenting, berang dan marah.

Laporan Malaysiakini menyebut, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim jelas tidak senang dengan percubaan oleh Umno Selangor untuk memperkecilkan pentadbiran Pakatan Rakyat di negeri itu dengan menghasilkan versi Buku Jingga mereka sendiri.

Buku itu menggariskan janji-janji yang dibuat oleh Pakatan Rakyat yang akan dilaksanakan jika ia berjaya merampas pentadbiran di Putrajaya.

Anwar mendakwa buku-buku itu diterbitkan oleh Umno bagi menangkis strategi ekonomi yang dijanjikan menerusi Buku Jingga.

Anwar juga menunjukkan bahan-bahan bercetak lain yang menggambarkan Pakatan Rakyat sebagai "penipu" sambil menekankan kelebihan menyokong BN.

Antaranya, sebuah buku kecil itu yang bertajuk 'Tranformasi vs Reformasi' memaparkan janji-janji yang ditawarkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dan Anwar.

Komik berjudul, 'Siapa Rosmah?'pula mempertahankan isteri Perdana Menteri daripada dakwaan pembangkang bahawa beliau membazirkan dana negara dengan mengamalkan gaya hidup mewah.

Beliau tidak bimbang tentang hujah-hujah mereka terhadap Buku Jingga, tetapi yang beliau takut ialah serangan terhadapnya, pemimpin-pemimpin PAS dan DAP.

Beliau menyifatkan serangan itu kurang ajar tetapi cara Anwar dan pemimpin pembangkang serang Najib dan pemimpin Barisan Nasional lain tertibkah?

"Mereka menggambarkan kami sebagai penjenayah, menggunakan dana negeri untuk memburuk-burukkan kerajaan ... malah mereka juga timbulkan isu perut buncit saya, yang saya tidak ingat pernah ada perut yang buncit. Mereka boleh kata Rosmah ini pemurah dan dermawan dan berjimat cermat ... Tidak menjadi masalah tetapi janganlah fitnah orang lain," katanya dengan berang.

Nasiblah Anwar, kau boleh kata kat orang, orang pun ada mulut dan bukti untuk mengata kau pulak.

Kalau tidak mahu ini semua, JANGAN BERUMAH DI TEPI PANTAI...

No comments:

Post a Comment