Friday, March 9, 2012

KHALWAT - SANDIWARA 'TENGKU MAHKOTA PAHANG' DENGAN 'USTAZ' BADROLAMIN?


 Hairan sungguh dengan Dr Badrolamin Bahron.

Sehingga hari ini tidak mengakui kesilapan dan meminta maaf kerana menggunakan nama Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah dalam kes khalwatnya.

Beginikah sikap ‘Ustaz PKR’ ini yang melabelkan Datuk Seri Anwar Ibrahim setaraf ‘Imam Mahdi’?


Sudahlah tidak wajar mengaitkan nama Tengku Abdullah untuk membersih dan menafikan perbuatannya, Badrolamin terus berdiam diri, sedangkan Tengku Abdullah sudah kali kedua menafikan beliau terbabit dalam kes ini.

Pastinya mesti ada sesuatu yang tidak kena kenapa Tengku Mahkota Pahang itu mengulangi mahu supaya semua pihak berhenti daripada mengaitkan nama baginda dengan kes khalwat yang dihadapi Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR itu.

Apakah masih ada pihak yang cuba menagih simpati dan mengharapkan agar kes ini kononnya mendapat perlindungan ‘istana’?

Yang paling tidak enak, seperti dilaporkan blog ini pada 28 Februari lalu, Badrolamin sendiri mendakwa bahawa beliau ‘rapat’ dengan Tengku Abdullah.

Apakah dengan mengatakan demikian, Tengku Abdullah ‘bersimpati’ dan mengharapkan simpati Tengku Mahkota Pahang itu?

Sudah pasti kenyataan mengaitkan Baginda dengan kes itu, apalagi dinyatakan oleh Badrolamin di khalayak ramai ketika berceramah mengundang pelbagai pertanyaan.

Dipihak Tengku Abdullah pula kenyataan itu sesuatu yang mengejutkan Baginda kerana tidak pernah mengarahkan mana-mana pihak apatah lagi terlibat dalam kes itu.

Lagipun, Tengku Abdullah mengakui baginda tidak boleh mencampuri perkara itu kerana ia adalah masalah peribadi pemimpin terbabit. Pastinya dalam perkara seperti ini, tengku Abdullah tidak boleh memihak kepada mana-mana pihak.

Yang paling penting – bukan sahaja Tengku Abdullah - biarlah pihak berkuasa yang melakukan siasatan sehingga kes itu selesai.

Tengku Abdullah bertitah, kenyataan Badrolamin dan beberapa buah blog yang mengaitkan nama baginda sebagai kononnya akan campur tangan dalam kes tersebut adalah satu perkara yang tidak benar dan mengejutkan.

“Saya tidak berada di dalam negara pada ketika itu. Saya harap hentikanlah mengaitkan nama saya. Saya tidak pernah terlibat dalam hal ini dan saya hanya ingin tahu siapa yang terlibat, tidak lebih daripada itu,” titah baginda kepada pemberita semalam selepas melawat persiapan stadium menjelang Sukan Malaysia Pahang yang bakal berlangsung Julai ini.

Tengku Abdullah bertitah demikian semasa diminta mengulas kenyataan Badrolamin yang mendakwa baginda akan campur tangan dalam kes khalwat pemimpin PKR itu bersama seorang wanita berstatus isteri orang di sebuah bilik hotel di Pantai Balok di Kuantan pada 25 Februari lalu kira-kira pukul 3 pagi.

Badrolamin tidak wajar membiarkan persepsi salah terus berlegar di kalangan orang ramai mengenai kaitan ini.

Jangan sampai ada pula yang akan membuat andaian Tengku Mahkota Pahang sedang melakonkan adegan 'sandiwara antara Badrolamin dengan Tengku Abdullah!

No comments:

Post a Comment