Wednesday, June 1, 2011

YANG DI-PERTUAN AGONG DIHINA, DICACI…

(Berita Awal)Menggemparkan. Siapakah manusia kurang ajar itu?

Ada tanda-tanda dia dari negara seberang dan mungkin juga rakyat Terengganu yang berselindung dengan menggunakan bahasa negara tetangga.

Sebuah laman sosial digunakan oleh seseorang memfitnah Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Rabu lalu (25 Mei 2011).

Bukan sahaja gambar Tuanku Mizan Zainal Abidin diconteng malah berikut adalah kata-kata menghina dan mencaci Yang di-Pertuan Agong:

mizan bin babidin adalah raja malaysia ato nama barunya MALAINGSIA,...mizan bisa di kategorikan sebagai species gorilla yg sangat langka dan di lindungi di malaysia sehingga sampai sekarang masih di angkat sebagai raja,.........para ilmuwan telah menyepakati di dalam tubuh mizan bin babidin terdapat virus yg bisa menyebarkan penyakit MAHO alias manusia homo keseluruh umat manusia yg berada di bumi,.....oleh karena itu badan kesehatan dunia atao WHO menyetujui spesies ini harus di bunuh.

prof. michael de joung

Berikutan itu keesokannya (26 Mei 2011) pada jam jam 1.00 tengahari sebelas orang pemimpin badan bukan kerajaan telah membuat laporan polis mengenai laman berkenaan.

Mereka terdiri daripada pimpinan Kelab SS78 dan pemimpin-pemimpin kelab yang bernaung di bawah Majlis Sukan Negeri Terengganu.

Selain itu, satu laman sosial yang dihantar ke facebook “Terengganu City Night Game’ sebagaimana berikut :-

Menurut kenyataan daripada seorang yang ditemui menyatakan berdasarkan kepada alamat email di laman sosial tersebut, adalah dari Terengganu

Kajian selidik seterusnya mengenai latarbelakang pemilik facebook hina Yang di-Pertuan Agong itu adalah seperti berikut,

Nama group Facebook - Bunuh mizan bin babidin

Di tubuhkan Pada 21 May 2011 jam 5.34PM, Url group: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_157076457692424

Pemilik Facebook - Rakai Arya Santoso, Has worked at cinggarong

Studied at University Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)

Oleh kerana laporan polis sudah dibuat, diharapkan siasatan dilakukan segera dan manusia kurang ajar itu di bawa ke muka pengadilan.

No comments:

Post a Comment