Sunday, April 1, 2012

ISU QAZAF - JAMIL KHIR WAJAR SAMAN SHAMSUL ISKANDAR

"Ia merupakan satu pembohongan yang amat tidak wajar kepada saya dan bukan sekadar itu...difitnah dan juga dimalukan dengan kenyataan yang telah beliau (Shamsul) keluarkan dan bukan hanya soal saya tetapi pembohongan ini dibuat di dalam TV yang disiarkan secara langsung di seluruh Malaysia..." - Jamil Khir Baharom

Jangan bagi muka dan bagi can!!!.

Jangan biarkan orang tertentu mempengaruhi orang muda lain menjadi pemfitnah dan memburuk-burukan pemimpin hanya kerana mahu membantu ketua mereka Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perana Menteri.

Tidak wajar dan tidak adil kalau golongan muda dipengaruhi dan diajar untuk memfitnah pemimpin hanya kerana bertujuan memenuhi kehendak seorang pemimpin untuk menjadi Perdana Menteri.

Lagipun budaya memfitnah dan memburuk-burukkan orang lain tanpa usul periksa dan bukti nyata akan merosakkan minda dan budaya golongan muda. Kita tidak mahu budaya politik kita dicemari dengan perbuatan dan amalan fitnah serta memburuk-burukkan seseorang…

Kerana itu wajar sekali jika Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom semalam meminta Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin memohon maaf dan menarik balik kenyataannya berhubung dakwaan Jamil Khir menahan permohonan qazaf berkaitan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada dibawa ke Mahkamah Syariah.

Jamil Khir berkata, sekiranya dalam tempoh 14 hari, beliau tidak menerima sebarang maklum balas daripada Shamsul seperti yang diminta itu, beliau tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.

Katanya, kenyataan oleh Shamsul itu dikeluarkan secara terbuka menerusi program siaran langsung Bicara Rakyat di TV1 semalam dan ia adalah fitnah kepadanya di samping membohongi seluruh rakyat Malaysia.

Bercakap kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan kali ketujuh Pertubuhan Pergendangan Silat Daerah Yan di Gelanggang Silat Gayung Rumah Shaari Man di Simpang 3 Sungai Daun dekat Yan semalam , Jamil Khir berkata: ."Ia merupakan satu pembohongan yang amat tidak wajar kepada saya dan bukan sekadar itu...difitnah dan juga dimalukan dengan kenyataan yang telah beliau (Shamsul) keluarkan dan bukan hanya soal saya tetapi pembohongan ini dibuat di dalam TV yang disiarkan secara langsung di seluruh Malaysia," katanya.

Shamsul Iskandar yang sebelum ini begitu banyak membuat onar terhadap pemimpin UMNO perlu diseret ke muka pengadilan.


Biar dia tahu dan sedar bahawa fitnah itu sesuatu yang berbahaya dan lebih bahaya daripada peluru dan mata pedang.

No comments:

Post a Comment