Tuesday, March 20, 2012

NALLA 'KAFIR HARBI', FASIK MENUDUH ANWAR PENGAMAL BISEKSUAL?

Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah seorang biseksual. Dia tidak berhenti walaupun selepas dia keluar dari penjara. Saya meninggalkan dia kerana dia masih meneruskan aktiviti itu ...Sebagai orang yang kenal Anwar, saya perlu mengatakan kepada rakyat bahawa Anwar adalah manusia lidah bercabang, seorang biseksual..., " "Orang ramai menganggap beliau adalah seorang Muslim yang baik, tetapi ia tidak. Saya mencabar beliau, jika dia anak jantan, bawa saya ke mahkamah...Dia boleh menipu orang ramai, tetapi hakikatnya ialah beliau mahu merosakkan negara. Jika dia berani, panggil saya keluar (ke mahkamah) . “Saya boleh mendedahkan di mahkamah siapa budak yang dia telah liwat. Saya cabar Anwar on this matter, bisexual...Saya panggil dia (Anwar) angkat saya pergi mahkamah, saya cerita, siapa punya bini dia angkat pergi (kondominium) Tivoli Villa, saya boleh kasi tahu itu nama keluar...," demikian kata Senator Datuk KS Nallakaruppan bekas kawan Anwar selama 30 tahun semalam.

Apakah Nalla boleh anggap sebagai KAFIR HARBI dan FASIK, pembawa berita yang tidak benar dan wajar dihukum?

Fasik berasal dari kata dasar al-fisq, yang berarti "keluar" (khuruj). Para ulama mendefinisikan fasik sebagai "orang yang derhaka kepada Allah SWT kerana meninggalkan perintah-Nya atau melanggar ketentuannya."

Orang fasik adalah orang yang melakukan dosa besar dan sering melakukan dosa kecil. Di dalam Al-Qur'an, kata fasik muncul dalam berbagai konteks. Kategori fasik boleh terjadi akibat dosa besar atau dosa kecil.

Adapun kategori kafir hanya terjadi akibat tidak beriman atau dosa besar yang memang dapat mengeluarkan pelakunya dari Islam, seperti syirik akbar, meyakini bolehnya meninggalkan shalat fardhu lima waktu dan dosa-dosa lain yang memenuhi syarat untuk menjadikan pelakunya kafir.

Jadi, orang fasik belum tentu kafir, tetapi orang kafir sudah tentu adalah fasik. Sebahagian ulama mazhab Syafi'i menyatakan bahawa seseorang dapAt dikatakan tidak fasik (adil) apabila kebaikannya lebih banyak dari kejahatannya dan tidak terbukti bahawa ia sering berdusta.

Allah SWT telah berfirman, yang artinya: "Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu orang fasik membawa berita, periksalah dengan teliti (tabayyun) agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu." (Q. S. Al-Hujuraat: 6)

Nalla mungkin dianggap fasik oleh pemimpin dan penyokong PAS, apa lagi dia bukan Islam. Tanya Ustaz Badrolamin di atas kategori mana Nalla ini berada.


Selain itu dalam kategori kafir mana pula Nalla ini? Kafir Harbi atau Kafir Zimmi.

Namun jika mengikut ayat di atas ‘Periksalah dengan Teliti (Tabayyun) itu, bukankah Allah meminta kita menyiasat, bukan terus menolak atau menepis hanya kerana dia kawan kita, dia berjemaah dengan kita atau kerana dia yang kita agung-agungkan untuk dijadikan Perdana Menteri?

Nalla, Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MUIP) turut mencabar Anwar untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya jika dakwaan itu tidak benar.

Malah, Nallakarupan mahu Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat mengeluarkan fatwa membenarkan seorang biseksual menjadi ketua pembangkang. "Nik Aziz juga harus mengeluarkan fatwa untuk membenarkan biseksual menjadi ketua pembangkang. Mengapa mereka (Pakatan Rakyat) tidak mengambil tindakan ke atas beliau? Mereka mesti mengambil tindakan terhadap perilakunya. Terdapat begitu ramai pemimpin pembangkang, mengapa meletakkan lelaki biseksual (untuk menjadi ketua pembangkang)? " tanya Nalla.

Yang pasti, Anwar tidak berani saman Nalla kerana bimbang Nalla mendedahkan lebih banyak perkara mengenai Ahli Parlimen Permatang Pauh itu kerana setakat ini pendedahan yang telah beliau buat hanya 30 peratus sahaja.

Ditanya apakah sebabnya beliau 'muncul' semula menyerang Anwar, kata Nallakarupan, beliau terpaksa, kerana Anwar 'pusing' Malaysia untuk membohongi rakyat Malaysia.

Dengan pendedahan terbaru ini Anwar menjadi ‘pusing’ dan pemimpin PAS khususnya Hadi dan Musyridul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat juga akan menjadi ‘pusing’.

Untuk pemimpin PAS lain yang berfahaman Anuarisma pastinya mereka akan ‘pusing’ satu Malaysia untuk mengatakan Nalla PEMBOHONG.


Tetapi selidiklah dan jika benar  undurlah daripada bersepakat dengan Anwar.

Kuasa dan kedudukan melalui cara yang salah bukan segala-galanya dalam perjuangan kerana jika Anwar memang benar seperti disebut oleh Nalla, dia TIDAK LAYAK dan TIDAK AKAN DIRESTUI ALLAH untuk jadi Perdana Menteri!

Dan kita sebagai orang yang menyokong bermati-matian sanggupkan terbabit dengan perkara-perkara MUNGKAR walau sekecil mana pun?

No comments:

Post a Comment