Monday, February 27, 2012

BADROLAMIN, PKR DAN PEMBANGKANG AKAN SAMAN, LAPOR BPR TERHADAP UMNO, JAIP?

 Badrolamin ketika menikahi isteri keduanya...apakah beliau akan beristeri lagi selepas kes tangkapan khalwat ini?

Ini semua kerja UMNO….UMNO memang jahat.

Terserlah sangat jahatnya.Sengaja guna dan upah orang untuk memerangkap Badrolamin Bahron (Ustaz). Malah, Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) pun mungkin dipaksa dan dibayar supaya meletupkan ‘perbuatan khalwat Ustaz PKR itu.

Malah Kelab Penyokong Badrolamin melalui Facebook meletakkan tajuk 'Fakta Auta' dalam kes tangkapan ini.Auta?


Bagi PKR dan sekutunya, mereka mengesyaki pemimpin UMNO Pahang mesti ada yang terbabit mengupah suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’.

Dan suami ‘isteri yang melarikan diri bertemu Badrolamin’ itu pastinya diapi-apikan, disuap dan diminta untuk membawa kawan-kawannya (ala-gangster mengikut Badrul Amin) yang juga diupah oleh UMNO untuk membelasah

Ustaz PKR itu. Kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim percaya isu kahlwat Badrul Amin ini akan dapat diselesaikan dalam masa sebulan.

Beliau mahu Badrolamin membersihkan namanya. Kenapa? Kotor sangatkah nama Badrolamin hanya kerana berdua-dua dan itupun kerana mahu membantu seorang isteri yang bermasalah dengan suaminhya (suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrul Amin’).

Mungkin Badrolamin akan bayar lebih besar daripada UMNO untuk ‘membeli” suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrul Amin’ sambil membayar segala ubat-ubatan dan kesakitan yang ditanggung Badrolamin (lebih kurang tuntutan Ahmad Nisfu dalam Pendekar Bujang Lapor).

Cuma kalau tidak lapor polis, susah juga mahu dibuat tuntutan terhadap suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’ kerana tiada laporan sah mengenai Badrolamin dipukul. Jadi bertampal plasterlah muka Badrolamin sekarang?

Badrolamin, PKR dan PAS pastinya marah dan tidak puas hati apabila Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) menafikan dakwaan penangkapan Ustaz PKR itu sengaja dirancang penguatkuasanya. Timbalan Pengarahnya,

Datuk Mohd Ghazali Abd Aziz berkata, tangkapan berkenaan dibuat berdasarkan aduan orang ramai. “Jaip mengikut prosedur yang ditetapkan dan tidak pernah berlaku perkara yang dirancang atau atau berkomplot,” katanya.

Menurutnya, tindakan itu dibuat atas aduan daripada suami wanita terbabit yang menghubungi penguatkuasa Jaip supaya datang ke hotel itu kerana didapati isterinya bersama lelaki lain.

Ekoran penangkapan itu, Badrolamin dipanggil memberikan keterangan hari ini bersama wanita berkenaan bagi melengkapkan siasatan. Mohd Ghazali berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 145 Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Menurutnya, selepas siasatan selesai, kertas siasatan akan diserahkan kepada pihak pendakwaan untuk tindakan lanjut. Dan jika penjelasan dan keterangan Badrolamin tidak diterima bahawa ada komplot memerangkapnya, apakaah aka ada demo seperti membantah Lynas. Apakah Pemuda MCA Indera Mahkota dan Kuantan akan ikut serta?

Juga jika keterangan oleh Badrol dan wanita yang ditangkap bersamanya, enggan atau tidak diterima, apakah PKR dan PAS akan membuat laporan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan dakwaan bahawa UMNO dan Barisan Nasional membayar atau merasuah si suami ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’?

Juga apakah tidak mungkin akan menyaman juga Mohd Ghazali kerana bersekongkol dalam kes tangkapan khalwat pemimpin tinggi PKR ini? Kenapa tidak, ka nada tuduhan bahawa tangkapan itu dibuat kerana adanya ‘komplot untuk memerangkap Badrolamin’?

Soal adanya berita mengatakan pemimpin PKR berusaha untuk merasuah pihak-pihak tertentu untuk kes ditutup tidak timbul. UMNO memang jahat. Rasuah hanya dilakukan oleh pemimpin UMNO dan pemimpin pembangkang tidak akan melakukan rasuah, apalagi seorang Ustaz seperti Badrolamin.

Belek punya belek dan luncur demi luncur (bukan lacur) dalam blog rakan-rakan, persoalan yang ditimbulkan House Pk dan Rbf, elok kita teliti sebagai hujah menjawab penafian Badrolamin bahawa dia berkhalwat.

Bukan PKR atau Menteri Besar Selangor sahaja yang mahukan proses pendakwaan dilakukan secara profesional dan telus, malah kita orang ramai juga mahu proses ini dijalankan dengan sebaik-baiknya. Biarlah mahkamah, JAIP dan yang terbabit menjalankan kerja mereka.

Persoalan yang kita akan ketahui ialah kenapa bersungguh-sungguh Badrolamin mahu melayani permintaan wanita berkenaan dan kenapa jam 2 pagi seolah-olah masalah yang berbangkit ‘ BESAR SANGAT’?

Juga kita akan dengar cerita wanita itu, apa sebenarnya hubungan antara dia dan Badrolamin. 

Paling menarik, kenapa suami kepada ‘isteri yang melarikan diri untuk bertemu Badrolamin’ boleh tahu isterinya akan bertemu Ustaz PKR itu?

Apakah ini kali pertama mereka berjumpa?

No comments:

Post a Comment