Friday, November 4, 2011

"Anak Saya Tidak Berada di Australia, Rosmah Tidak Beli Barang Kemas..."

Akhirnya ‘tuan badan’ yang berada di Tanah Suci, iaitu Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Razak menjelaskan bahawa anak perempuannya bukan berada di Australia semasa beliau menghadiri mesyuarat ketua-ketua kerajaan Komanwel (CHOGM) di Perth, baru-baru ini.

Najib dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor, kini sedang mengerjakan ibadat haji di Tanah Suci.

Seperti saya katakana sebelum ini, adalah baik ‘tuan badan’ yang menjawabnya. Dalam jawapannya beliau berkata orang ramai sepatutnya tidak terpedaya atau terbabit menyebarkan pembohongan.

"Jangan percaya atau sebar pembohongan. Malah, anak perempuan saya tidak berada di Australia dan isteri saya (Datin Seri Rosmah Mansor) tidak membeli apapun barang kemas," kata Najib dalam Twitter terbarunya.

Ulasan beliau adalah berikutan penerbitan satu artikel dalam sebuah akhbar Australia yang mendakwa anak perempuannya membelanjakan $60,000 di sebuah pusat beli belah di Perth, venue perhimpunan CHOGM.

Laporan itu juga menyebut mengenai "seorang wanita pertama diketahui telah membeli mutiara bernilai $150,000 WA (Barat Australia)".

Bagaimanapun, ia tidak menamakan individu yang menjadi tanda tanya.

Isu ini kelihatan selesai tetapi bagaimana dengan ‘fitnah’ yang disebarkan?

Apakah akan ada saman malu atau membiarkan sahaja pihak-pihak yang memulakan khabar angin itu bebas bagaikan ‘angin yang berlalu’?

Kes ini kes besar membabitkan maruah keluarganya.

Apakah Najib mampu menyerap ‘fitnah dan nista’ ini begitu sahaja?

No comments:

Post a Comment