Monday, June 20, 2011

JANGAN BIARKAN DARAH ORANG MELAYU, ISLAM TUMPAH!

Jelas sudah Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) adalah alat kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Berhati-hati. Matlamatnya ialah mengajak rakyat turun ke jalan raya dan mewujudkan suasana tidak stabil kepada kerajaan.

Tersirat ialah menjadikan ‘tunjuk perasaan’ itu seperti yang berlaku di Mesir, Libya dan beberapa negara Islam lain.

Anwar semalam mencabar Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak dengan mengatakan akan diminta membatalkan rancangan perhimpunan haram pada 9 Julai jika memberi jaminan bahawa pilihan raya umum akan dijalankan secara bersih dan adil.

Anwar sanggup meminta pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga membatalkan hasrat itu 'esok juga' jika Najib memberikan jaminan tersebut.

Amat jelas beberapa individu yang sedang menjadikan negara ketika ini sedikit kelam kabut ialah Anwar, Ambiga, Datuk Mahfuz Omar dan beberapa individu lain.

Kenapa kerajaan bimbang bertindak kepada mereka ini?

Bayangkan:

1. Jika berlaku pertempuran sekiranya BERSIH menjalankan juga perhimpunan haram dan ada pihak lain turut turun sama ke jalan raya. Yang akan menjadi mangsa pertembungan ialah ORANG MELAYU & ISLAM. Bukan Melayu dan bukan Islam tidak ‘bodoh’ untuk turun ke perhimpunan haram seperti ini;

2. ‘Orang lain’ bertepuk tangan kerana berjaya menggunakan Anwar untuk melagakan orang Melayu dan Islam;

3. Kerajaan pimpinan Najib akan dilihat benar-benar lemah, apalagi Menteri Dalam Negeri yang tidak mampu mengawal keadaan;

4. Suasana akan dijadikan landasan baik untuk mengadakan perhimpunan haram seterusnya selain pilihan raya akan datang tidak berguna lagi; dan

5. Membuka ruang kepada campur tangan asing seperti di beberapa negara Islam di Asia Barat dan Afrika Utara kononnya berlandaskan memulihkan keamanan dan demokrasi.

Teliti ugutan Anwar kepada Perdana Menteri ini: “Jika Perdana Menteri dapat jamin pilihan raya serta senarai daftar pemilih yang bersih dan adil, maka kita tidak perlu ada perarakan besar-besaran."

Pelik, pada ketika menyatakan kesal dengan sikap pihak tertentu yang menuduh beliau merancang perhimpunan itu, Anwar mengatakan beliau boleh memujuk Ambiga.

Bagi saya, mereka yang diamanah dan pertanggungjawabkan menjaga keamanan dan kestabilan negara, BERTINDAKLAH SEGERA!

Amatlah tidak tepat jika BERSIH merancang perhimpunan haram itu kononnya bagi menuntut pilihan raya yang lebih bersih dan adil.

BERSIH bukan parti politik dan tidak berkait dengan isu pembersihan senarai undi, mereformasikan undi pos, penggunaan dakwat kekal dan akses media bebas dan adil.


Kerana itu tepat sekali kalau ada yang menuduh BERSIH BERJUANG DEMI PEMBANGKANG yang sengaja mahu mengeruhkan suasana dan mendapatkan simpati rakyat sebelum berlangsungnya Pilihan Raya Umum ke 13.

PAS pula yang rata-rata penyokongnya Melayu dan Islam sanggup dipergunakan hanya ingin bersama DAP dan PKR ke Putrajaya. Sanggupkah PAS melihat pertumpahan darah jika berlaku perhimpunan haram anjuran BERSIH hanya kerana kuasa politik?

Tidak kiralah dia Menteri Dalam Negeri, polis, tentera atau Jawatankuasa Keselamatan Negara, BERTINDAKLAH. Pelajarilah daripada cara Tun Dr Mahathir Mohamad menangani kes seumpama ini pada 1980an dan 1990an.

BUKANKAH MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBAT? JANGAN BIARKAN KEADAAN TERLAMBAT!

5 comments:

 1. HARAMJADAH SIAL SI ANUAR NI SELAGI MULUT DIA BOLEH BERCAKAP, SELAGI KONEK DIA BOLEH BANGUN SELAGI ITULAH DIA AKAN MENYUSAHKAN RAKYAT

  lAGI CEPAT KES DIA SELESAI LAGI BAIK
  LAGI CEPAT DIA DISUMBAT KESUNGAIBULUH LAGI BAGUS
  YANG LEBIH BAGUS KALAU DIA CEPAT MAMPOS

  KALAU HAKIM LEMBAB HAKIM ITU PERLU DIGANTI

  KAMI DAH BOSAN HAKIM ASYIK MELAYAN KERENAH HARAMJADAH NUAR NI

  BERSIH KEPALA MAK BAPAK DIA

  ReplyDelete
 2. Iya..betul tuan,

  tetapi apakah rakyat Malaysia masih mampu terus meletakkan harapan sedemikian terhadap DS Hisham??? yg ternyata gagal sebagai menteri KDN???... KDN juga harus melakukan perubahan dari segi pemimpinnya...

  ReplyDelete
 3. Salam bro. Takkan Menteri Amaran akan ambik tindakan? Dia tu pondan. :-)

  ReplyDelete
 4. berat ni. takkan nak biarkan jadi macam libya, siapa nak tanggung dosa?

  ReplyDelete
 5. MELAYU MELAYU MELAYU...sudahlah melayu, ingat korang je tinggal kat MALAYSIA tu..sudah2 lah dengan ketuanan melayu korang tu..asyik2 bergaduh sesama sendiri, sesama umat...BODOH SOMBONG...

  sikit2 melayu...sikit2 islam...kenapa? korang sajakah umat islam perlu dijaga di dunia ni...
  sedarlah sikit wahai MELAYU....jangan terleka dengan sandiwara Ketuanan Melayu kamu tu..kamu sendiri susah...

  ReplyDelete